Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Szijjártó: komoly lehetőségek előtt állnak magyar cégek Ho Si Minh-városban

A politikus megnyitotta a magyar-vietnámi üzleti fórumot.
Városfejlesztési és vízipari beruházásokban, valamint a műszaki szakképzésben is szerepet kaphatnak a jövőben magyar cégek Ho Si Minh-városban, Vietnám pénzügyi-gazdasági központjában - nyilatkozta a délkelet-ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter csütörtökön telefonon.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Ho Si Minh-városban megnyitotta a magyar-vietnámi üzleti fórumot - amelyen 160 vietnámi és a delegációval kiutazó 20 magyar üzletember vett részt -, találkozott a város legnagyobb cégeinek vezetőivel, majd egyeztetett a város népi bizottságának elnökhelyettesével, Nguyen Huu Tinnel.

Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: a magyar-vietnámi kapcsolatokban rejlő lehetőségek megfelelő kihasználásához Magyarországnak Vietnámon belül külön Ho Si Minh-várossal, az ország pénzügyi-gazdasági központjával is együtt kell működnie.

Ennek érdekében a csütörtöki tárgyalásokon megállapodtak - ismertette -, hogy Ho Si Minh-városban, ahol jelenleg nagy infrastrukturális fejlesztések zajlanak, magyar vállalatok is részt vesznek majd várostervezési és -fejlesztési feladatokban. A vietnámi fél ugyanis jelezte, komoly kereslet van arra, hogy magyar cégek közreműködjenek beruházások megvalósításában.

Az oktatás területén elsősorban a szakképzésben, azon belül is főként a mérnöki-műszaki szakképzésben várják a magyar szerepvállalást Ho Si Minh-városban - mondta az államtitkár.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy találkozott a helyi vízügyi vállalat vezetőjével, aki jelezte, cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele. Ennek során kifejezetten szeretnének együttműködni a magyarországi Fővárosi Vízművekkel, valamint a Magyar Vízipari Klaszterrel szakmai, üzemeltetési és beruházási területen. Ezzel is komoly lehetőségek nyílhatnak magyar vállalatok előtt Ho Si Minh-városban - zárta szavait a külügyi és külgazdasági államtitkár.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. SP 2012. november 02. 20:19
  „70-es években,
  az USA-Vietnam háború idején
  tömegesen tanultak az akkori fiatalok magyarországi egyetemeken, főiskolákon.

  Egyben
  megtanulták a nyelvünket is.
  Talán ez a régi kapcsolat üzletileg is most kamatoztatható.”
 • 24. Léni 2012. november 02. 16:35
  „A Peti itthon már úgy lejáratta magát, hogy kitárulkozott előtte a Világ!
  Torgyán Józsi bá mintájára ő is kötögetheti az üzleteket, jó például szolgál neki a
  Torgyán féle cseresznyebiznisz.
  Micsoda hasznot profitáltunk abból is!”
 • 23. Együgyű 2012. november 02. 12:51
  „Semmit mondó Szijjártó Péter szerint a magyar cégek a Ho Si Minh ösvényen menetelhetnek? Nem késő már az ottani masírozás! A magyar cégek onnan keményvalutát remélhetnek?”
 • 22. macs 2012. november 02. 12:12
  „16. Rézgróf,
  igaz, de nem az általad belinkelt cikkből ez a mondat hiányzott:
  "A cégek amerikai képviselői a megbeszéléseken jelezték az államtitkárnak: ha bővítési döntéseket hoznak, akkor "Magyarország ott lesz a listájuk élén"."
  http://hvg.hu/karrier/20121005_amerikai_cegek_magyarorszag_szijjarto
  Vagyis, HA, egyszer, talán, bővítésről döntenek, akkor a lista élén leszünk. A lista élén van a 3. 5. stb. ország is, és a győztes is. :-(”
 • 21. X_Y 2012. november 02. 10:27
  „Még mindig aktuális Hofi vicce: miből készül az ópium?
  Mákból - a hanyatló nyugaton.... Mert nálunk dumákból.

  :)”
 • 20. szandokán 2012. november 02. 08:48
  „Szijjártó Péter bármire képes, ha meg van a havi lóvéja.”
 • 19. újratöltve 2012. november 02. 06:09
  „" cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele."??????? Átadjuk Bős-Nagymarosi tapasztalatainkat?”
 • 18. X_Y 2012. november 02. 00:19
  „16. Rézgróf 2012.11.01. 20:45

  "két héten belül két nagy amerikai multinacionális cég bejelenti magyarországi beruházását. "

  Bejelentették: kivonulnak Magyarországról.

  Lassan Szógyártópeti is olyan lesz mint a jereváni rádió :)”
 • 17. kumisz 2012. november 01. 23:23
  „16. Rézgróf
  Számodra mi ebben a meglepő?:)”
 • 16. Rézgróf 2012. november 01. 20:45
  „Kedves Peti!
  Október 5-én egy sajtótájékoztató keretében tájékoztattál minket, hogy amerikai utad (szállás Waldorf Astoria?) sikeres volt, két héten belül két nagy amerikai multinacionális cég bejelenti magyarországi beruházását. Most november 1-e van.

  http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/szijjarto-peter-ket-amerikai-ceg-is-bejelenti-hamarosan-magyarorszagi-boviteset”
 • 15. kumisz 2012. november 01. 20:36
  „Abu Dhabi-ban nagyon megy a homokbiznisz.”
 • 14. Gy21 2012. november 01. 19:13
  „A marhák.......ekkora hülyeséget régen hallottam............te jó ég.............és el is hiszik, amit mondanak......
  Tudjuk, hogy a vak hit a legveszélyesebb dolog........Hírgyártónak Petinek valaki bennfentes a fülébe súghatná, hogy a MARS-on lehet most nagy bizniszt csinálni, hátha elutaznának oda a führerrel.”
 • 13. KamuNeni 2012. november 01. 18:31
  „A fu mindig zoldebb a masik oldalon.”
 • 12. geza 2012. november 01. 17:46
  „Ez úgy működött volna, ha nem rombolják szét teljesen a magyar termelő gyárakat (konzervgyár, gyufagyár, textilgyár pick....). Akkor ezeknek lehet új piacot keresni.
  De így amikor itt csak bérmunka zajlik adókedvezménnyel....”
 • 11. lukrecia 2012. november 01. 16:58
  „Amikor 1 millió munkahelyet ígértek , egy szóval sem hangzott el , hogy itthon lesz. írország , Anglia,stb. után felíratkozott egy Ázsiai munkahely is a listára. Humanitárius elveket valló emberek előnyben. Kicsi lesz a pénz --mint itthon.”
 • 10. kumisz 2012. november 01. 16:51
  „Én a kis agyammal úgy gondolnám a megoldást, hogy akinek jelenleg van munkája azt fizessék meg tisztességesen akkor nőni fog a fogyasztás és akkor lesz szükség több munkásra is.
  De lehet , hogy rosszul gondolom.
  Off.”
 • 9. kumisz 2012. november 01. 16:47
  „Akkor mehetünk Vietnámba dolgozni havi100dongért? Megoldódott az anyagi problémám!Hajrá fidesz..............”
 • 8. kilo 2012. november 01. 16:10
  „Szijjártó és a Fidesz öt éve még azt javasolta, hogy az euró bevezetéséig fagyasszák be a képviselők fizetését. Azóta a Fidesz az egykulcsos adóval jelentősen növelte a képviselői fizetéseket.

  Szijjártó pedig hónapokig, szabálytalanul a kétmilliós fizetési plafon felett keresett, de a különbözetet lebukása után se adta vissza.

  http://www.facebook.com/lazarjanoshuzzon”
 • 7. papika56 2012. november 01. 15:18
  „Ez a szógyártógyerek írtó nagy üzleteket kötött .De még jobban örülnénk neki, ha fogná a bagázsát..orbánt--keszekuszaszemet és külön géppel elrepítené őket oda --ÖRÖKRE !!!!!!
  Majd menjen oda beruházni : Csányi, ..simicska elvt. és kompániája ! Az ott megtermelt ..kizsákmányolt ,rabszolgamunkából szerzett milliókat --meg kiviszik majd a Ciprusi, v Svájci bankokba !
  Az TVben --ha jól halottam --még ígértek pl. magyar sertéseket is. DE HONNAN ????mikor itthoni sertésszámok az előző évek 1 /3 a ???mikor nekünk is külföldről hoznak be ! Pick pl.
  MIT ÍGÉRT ez a barom ??? a nemlétező állományt ?? v.
  a Parlamentben ülökre gondolt ??? mert akkor jó !”
 • 6. Együgyű 2012. november 01. 14:50
  „,,Szijjártó: komoly lehetőségek előtt állnak magyar cégek Ho Si Minh-városban"
  Szíjas Petusok a fülkeforradalmár, valamint felhevült csapata kapkod kétségbeesésükben össze vissza!
  Utazgat a gazdasági forradalmi felszabadító csapatuk közpénzen ide-oda. Persze néha külön repülőgépet is igénybe kell venniük a szoros programjuk miatt. Sok haszna a világba való bolyongásuknak azonban számunkra nincs! Kíváncsi leszek a Vietnámi elit hány dollárért vehet majd Magyar állampolgárságot? Érdekes lesz, ha a Magyar Kínaiak és Magyar Vietnámiak a ,,félázsiaiakkal" együtt szavazhatnak, majd 2014-ben. Ugye nekik nem kell megfelelő mennyiségű dollárért regisztráltatni magukat a választások előtt? Mennyi vietnámi balzsamot hozhatnak a piacainkra? Kinek is jó ez a Ho Si Minh-városi kiruccanás? Kádár rendszerben a Vietnámi kapcsolatokat az akkori Szovjetunió kényszerítette ránk. Most ki? Brüsszel követeli meg? Esetleg erről is majd az elmúlt nyolc év tehet? Kérdéseimre most sem várok válaszokat!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány fel sem fogja a fiatalok elvándorlásának problémáját

A kormány tagjai "a rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő… Tovább olvasom