Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szijjártó Péter: Jan Slota egy bunkó

Ján Slota ismét bizonyította, hogy nem alkalmas a politizálásra - jelentette ki a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője.
Az SNS elnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor és Csáky Pál nyilatkozatai, amelyek május 23-án Esztergomban hangzottak el, erősen bűzlenek a neonácizmustól, neofasizmustól, de legalábbis a nagymagyar sovinizmustól.

Slota felhívta a figyelmet arra, hogy ha a Csáky vezette Magyar Koalíció Pártjának (MKP) választói fegyelmezettek lesznek, akkor a párt a jelenleginél több magyar képviselőt küldhet az európai testületbe. "Ezt követően pedig beteljesülnek Orbán úr szavai" - jegyezte meg a szlovák politikus. A Fidesz elnöke Esztergomban egy, az MKP-vel közösen megtartott választási nagygyűlésen ugyanis azt mondta: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben.

Szijjártó Péter Slota mondanivalójával kapcsolatban úgy fogalmazott: "nagyon furcsa, ha egy európai uniós tagország vezető politikusa nem veszi észre, hogy a jelenlegi folyamatok éppen abba az irányba mutatnak, hogy a nemzetek sokkal fontosabbak lesznek, mint az országhatárok."

Aki ezt nem veszi észre, az nyilvánvalóan nem alkalmas arra, hogy politizáljon - mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint Jan Slota egy bunkó.
Szijjártó Péter szerint Jan Slota egy bunkó.

Megerősítette: "igenis, a magyarságnak, a magyar nemzetnek az az érdeke, hogy minél több magyar képviselője legyen az Európai Parlamentnek."

Megfogalmazása szerint Ján Slota már "többször bizonyította magáról, hogy egy bunkó, ezt most is igazolta".

Robert Fico szlovák kormányfő korábbi nyilatkozata szerint "abszurd", hogy bárki is valamiféle "fiktív államnak" minősítse a Kárpát-medencét, s ez az álláspont veszélyt jelent Szlovákia számára. A szlovák koalíciós pártok rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek Orbán nyilatkozatai megvitatására. Slota megerősítette: pártja támogatja azt a kezdeményezést.

A szlovák pártelnök szerint katasztrófát jelentene, ha a Szlovákiára eső 13 EP-mandátumból az MKP szerezne meg hármat-négyet. "Az SNS mindig főleg azon igyekezett, hogy szolgáljon nemzetének és a szlovák államnak" - húzta alá ezzel kapcsolatban Slota, ismét megjegyezvén, hogy az MKP Budapest érdekeinek kiszolgálója.

"Az SNS már jó egy évtizede arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy az MKP és annak elődei a kezdetektől fogva Dél-Szlovákia politikai autonómiáját és népszavazás kiírását akarták Szlovák Köztársaság déli területeinek elszakításáról" - mondta.

"Az MKP nem kíván Slota kijelentéseivel foglalkozni" - közölte a magyar párt szóvivője, Dunajsky Éva.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. nellyke11 2010. november 04. 12:34
  „Nyilvánvaló, hogy ez a SLOTA irtózatosan nagy bunkó, de az ÉN választott képviselőm ne bunkózzon, mert erre Ő nem kapott felhatalmazást !”
 • 88. Power 2009. június 02. 11:59
  „A politikának nem sok köze van a bunkósághoz. Aki bukó, az bunkó. Ennyi.”
 • 87. h65535 2009. június 02. 10:34
  „Ja még valami! Mert ezt nem értem:
  Zsírarcú kidolgozott felsőtesttel, nagy keresztes nyaklánccal, kopasz, festett kurva a jobbján, szlovák rendszámú bömövös, nagy Magyarország matricával.... tuti fideszes vagy bunkó. Ja és rokikártyával parkol a tecsó előtt.”
 • 86. seleron 2009. június 02. 09:13
  „Ehhez csak gratulálni lehet hogy Vikike és Petike milyen marhaságokat mond. Oda jukadunk ki hogy a felvidéki magyarok is megutálják az anyaországot mint a szlovákok.Kell ez nekünk?
  De Vikike minek hajtja magát jövőre úgyis ő lesz a Vezír akkor meg minek töri magát? Majd jövőre Viktorozhatunk minden nap és még a születésnapja is nemzeti ünnep lesz”
 • 85. KolomparBeyonce 2009. június 02. 09:12
  „Power gondolom a focimeccsen az osszes szurkolo talpig uriember volt es ugy is viselkedet. Azt is meg lehetne erteni hogy a totok nem szeretik ha olyan jelkepek lobognak amik arra emlekeztetik oket hogy nem volt orszaguk es ezt tiszteletben tartani mikpor naluk vendegeskedunk (akarmennyire is nehez ezt kimondani, de ez az igazsag es ez van). Itthon is jokat derulok azokon a Trianon Tagado Tibiken (3T) akik nagymagyarorszag terkeppel a kocsijukon feszitenek. Fel kene fogni hogy elodeink ez csunyan elbasztak (mi meg meg buszkelkedunk is vele) es tovabb lepni. Arra koncentralni hogy ez a mai Magyarorszag legyen olyan fasza hely hogy az amerikaiak es a nemetek is hozzank akarjanak emigralni!”
 • 84. hazaipalya 2009. június 02. 06:06
  „slota = flexnuke ? EE”
 • 83. smalltown 2009. június 02. 02:41
  „Szijjarto meg az osszes arrogans fideszes a kint elo magyaroknak art a legtobbet!! Csak ne higyje senki, hogy ez egy csoppet is erdekli Viktor vezert vagy az udvartartarsaban barkit is! Lassan mar egesz Europanak hadat uzennek! De jo lesz, mindenhol utalni fognak minket!
  Magyarok is magukba nezhetnenek, ettol meg nem lesznek kevesbe Nagy Magyarok. Sot idonkent meg szegyelhetnenk is magunkat. Igaza volt Eorsinek!”
 • 82. Power 2009. június 01. 22:39
  „Szerintem Szíjjártó az igazat mondta, nem kertelt, nem beszélt mellé. Úgy igaz, ahogy mondta és nem "alacsonyodott le" mint az SZDSZ-es Eőrsi Mátyás:
  "Szégyelljük magunkat azért, hogy a magyar szurkolók megsértették a vendéglátókat" - mondta Eörsi Mátyás (SZDSZ) a szlovák és magyar parlament európai ügyek bizottságának ülésén a november 1-i dunaszerdahelyi rendőrterrorral kapcsolatban.
  "Rettenetes volt látni, ahogy a magyar szurkolók ostoba, a történelem szemétdombjára való zászlókkal és plakátokkal megsértették a szlovák nemzetet Dunaszerdahelyen - jelentette ki Eörsi Mátyás komáromi sajtótájékoztatóján."”
 • 81. abrakapokusz 2009. június 01. 22:34
  „Azok, akik vitatják azt, hogy a Kárpát-medence magyarsága egységes nemzetet képvisel,
  méltatlanok arra, hogy magyar nemzetiségűnek tüntessék fel saját magukat.”
 • 80. c3po 2009. június 01. 22:27
  „flexsnake 2009.06.01. 20:01
  "A szlovákoknak van magyarországon szavazati joguk?Nincs? Akkor orbán mit keresett ott?"
  Igen! A magyarországi szlovákoknak van szavazati joguk itt, ugyanúgy, ahogy a szlovákiai magyaroknak ott!
  Hogy Orbán mit keresett ott??? Ha előveszed a térképet, láthatod, hogy Esztergom Magyarországhoz tartozik! Diplomácialag elfogadhatatlan, hogy egy Magyar politikus Magyarország területén beszédet mondjon??? Érdekesen látod a világot ! Mindenesetre Szíjártónak sikerült lealacsonyodnia az ő szintükre! Szerintem mielőtt további nyilatkozatokat tesz, egy kommunikációs tréning jót tenne neki. Nyilvánosság előtt szerintem egyik politikus sem engedhet meg magának ilyet. Tény hogy Slota egy bunkó, de egy felkészült politikus ezt máshogyan kommunikálta volna! sztem”
 • 79. h65535 2009. június 01. 22:20
  „És egy kérdés még... tudom régi, de annyira aktuális.
  http://www.youtube.com/watch?v=BlYWNLtiz_s&feature=related”
 • 78. h65535 2009. június 01. 22:16
  „Apropó... itt a Fidesz himnusza is:
  http://www.youtube.com/watch?v=bdGYo9wN9sU
  Asszem ebben minden benne van!”
 • 77. h65535 2009. június 01. 22:15
  „Szijjártó Péter egy bunkó.”
 • 76. Neszemetelj! 2009. június 01. 21:35
  „NAHÁT, HA VALAKI BUNKÓ AKKOR AZ PONT EZ A MAJOM FEJŰ SZIJJÁRTÓ!
  Persze Slota sem egy észkombány és inkább a primitív élőlények közé sorolható, de azért egy sarki fűszerestől még elfogadható egy ilyen "bunkó"-s kifejezés, de egy hatalomra vágyó párt szóvivőjétől igencsak pimitív felszólalás!

  A FIDESZ-re mondjuk ez jellemző, annyira nem is csodálkozom :)”
 • 75. flexsnake 2009. június 01. 21:32
  „74. javaslom hogy vedd fel terribleket a barátaid közé, vagy a szeretőid közé....”
 • 74. Power 2009. június 01. 20:48
  „Flexi! Javaslom, hogy vedd fel Ján Slota-t a barátaid közé. :)
  http://www.youtube.com/watch?v=eLP4mPiu0vs”
 • 73. flexsnake 2009. június 01. 20:01
  „A szlovákoknak van magyarországon szavazati joguk? Nincs? Akkor orbán mit keresett ott? Ez diplomáciailag nem elfogadható. Az hogy szíjhasító meg bunkózik az egész pártjára vet rossz fényt. Van akire nem előnyös bunkó jelzőt használni, van akinek szintén nem előnyös. És ki szív megint? Azok akiket a nagy magyarságtudatban otthagyott. Ehhez is gratulálok.
  És idézném egyik szlovák ismerősöm: ,,magyar nekem ne segíts, túl sok a bajom miattad". És ezt sem nekem mondta hanem egy hirtelenmagyarnak....”
 • 72. studyfy 2009. június 01. 19:59
  „Slotát egész Európában ismerik, hogy egy szélsőséges, magyar-ellenes párt vezetője. Tehát kijelentéseit így ítélik meg. Szíjjártó viszont egy magyar polgári párt szóvivője. Ezért nem lenne szabad, hogy szájából elhangozzon a "bunkó" megjegyzés. Slotának biztos lesznek újabb sértőmegjegyzései. Ha mindegyikre ilyen kulturáltan reagálunk diplomáciailag - hiszen egy párt szóvivője, ilyen szintű politikus - akkor sokan fognak ránk Európában unszimpátiával nézni. Ettől függetlenül nem szabad elmenni szó nélkül az ilyen dolgok mellett, csak meg vannak a diplomáciában szokásos eszközök ezek tisztázására.”
 • 71. studyfy 2009. június 01. 19:59
  „Slotát egész Európában ismerik, hogy egy szélsőséges, magyar-ellenes párt vezetője. Tehát kijelentéseit így ítélik meg. Szíjjártó viszont egy magyar polgári párt szóvivője. Ezért nem lenne szabad, hogy szájából elhangozzon a "bunkó" megjegyzés. Slotának biztos lesznek újabb sértőmegjegyzései. Ha mindegyikre ilyen kulturáltan reagálunk diplomáciailag - hiszen egy párt szóvivője, ilyen szintű politikus - akkor sokan fognak ránk Európában unszimpátiával nézni. Ettől függetlenül nem szabad elmenni szó nélkül az ilyen dolgok mellett, csak meg vannak a diplomáciában szokásos eszközök ezek tisztázására.”
 • 70. KolomparBeyonce 2009. június 01. 19:34
  „nem kicsit, nagyon”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Vágta hétfőn!

Budapest - Harminc település folytathatja a küzdelmet a Nemzeti Vágta kardjáért és a 30 millió… Tovább olvasom