Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Szijjártó: újabb bizonyíték a gazdaságpolitika sikerére

A miniszterelnök szóvivője szerint a kormányzati gazdaságpolitika sikerének újabb bizonyítéka, hogy nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.
"Újabb adatok bizonyítják a kormányzati gazdaságpolitika sikerét: 29 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt" - közölte az MTI-vel szerdán Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta: Magyarország csak akkor lehet erős és sikeres, ha legyőzi az államadósságot. Ehhez minden dolgozni képes ember munkájára szükség van, ezért a kormány továbbra is csökkenti a vállalkozások terheit és nagyszabású közmunkaprogramokat indít - zárul a szóvivő közleménye.

A KSH szerdán közölt adatai szerint tovább csökkent, 0,4 százalékponttal 11 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta Magyarországon március-májusban. A 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 786 ezer volt, 29 ezerrel (0,8 százalékkal) több, mint az előző év azonos időszakában.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2011. június 30. 16:15
  „Szijjártó apja megúszta a kartellbotrányt

  A sztrádaépítési kartellügy bírságát is meghaladó mértékű, több mint 7 milliárd forintos kényszerű fizetségre kárhoztatott versenykorlátozó piaci magatartás miatt négy vasútépítő céget nemrég a versenyhivatal. Egy ötödik vállalkozás is részt vett a kartellezésben, ám az a jogsértés feltárásában nyújtott elévülhetetlen érdemeiért cserébe mentességet kapott: a Kft.-t Szijjártó Péter kormányfői szóvivő édesapja vezeti - adta hírül a Népszava.

  "Köszönöm az érdeklődést, de ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni" - hárította el a napilap kérdéseit Szijjártó István, a győri Vasútépítők Kft. ügyvezető igazgatója. A miniszterelnöki szóvivő Szijjártó Péter édesapja a Népszava szerint kulcsfigurája a hazai versenyhivatali eljárások történetének eddigi legnagyobb összegű kartellbírságához vezető ügynek.”
 • 4. zoltanszabo 2011. június 30. 10:03
  „Ez a szíjjgyártó gyerek már megint össze--vissza hazudozik.
  Már ezeket a nép nem veszi be. Mert kimutatták, a fityesz bő 1 éve alatt ennél többen lettek munkanélkül ! Sőt most jun.30.éval rengeteg pedagógus veszítette el az állását--mert akik korábban szerződéssel voltak--senkinek NEM ujjították meg --legalább is nyárra a szerződéseket !
  A lányom sulijában is 8 tanár nyáron bizonytalanságban él--kell-e menni szept. 1. dolgozni ??!!!!
  Ez országos --szerintem több ezren is vannak hasonló helyzetben !”
 • 3. dodó 2011. június 29. 21:15
  „2. queenmargareth
  Margó! Tényleg nőtt, csak nem úgy, ahogy megetetik velünk.
  A Qrcsányék alatt volt 30 000 közmunkás napi nyolc órában. Most van 100 000 napi négy órában. Ez egymagában 70 000 új (fél) munkahely. ...hogy mégis 29 000 ezerrel dolgoznak csak többen? Nos, azt hiszem ki lehet okoskodnunk.”
 • 2. queenmargareth 2011. június 29. 16:03
  „HOL???????????????????????
  csak az fideszes családtagoknak kreált kamumunkahely.”
 • 1. pinkcat25 2011. június 29. 15:35
  „Nem nagyszabású közmunkaprogram kell, hanem normális munkahely!!!!
  Közmunkából még mindig csak éhen lehet halni.....

  Ez rohadt nagy siker.....bravooo
  A legtöbb ismerősöm vagy munkanélküli vagy külföldre költözik.....
  Az ügyintézőm szerint egyre több a munkanélküli.....
  Vigyázni kell ezekkel, egyre nagyobbakat hazudnak, hogy fényezzék a "Fényességest"!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi - Rendben befejeződtek a vizsgák

Rendben lezárultak a május-júniusi érettségi vizsgák, amelyeken mintegy 141 ezren adtak számot tudásukról legalább egy tárgyból. Tovább olvasom