Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Sziklák szeme

Egy átlagos amerikai család átlagos autóján átlagos kirándulásra indul Kaliforniába. A kocsijuk lerobban valahol egy sivatag közepén. A környező hegyekből pedig valaki (vagy valakik) figyelik őket. Egy másik, csöppet sem átlagos család birtokára tévedtek. Vendéglátóik nagyon szeretik a vendégeket: nyersen vagy főve egyaránt...
rendező: Alexandre Aja

forgatókönyvíró: Alexandre Aja, Wes Craven
operatőr: Maxime Alexandre
jelmeztervező: Danny Glicker
zene: tomandandy
látványtervező: Joseph C. Nemec III

szereplő(k):
Aaron Stanford (Doug Bukowski)
Emilie de Ravin (Brenda Carter)
Ted Levine (Bob Carter)
Kathleen Quinlan (Ethel Carter)
Vinessa Shaw (Lynne Bukowski)
Dan Byrd (Bobby Carter)
Robert Joy (Lizard)

A film sztorija

Egy problémákkal küszködő, de átlagos család kirándulásával indul a történet. A clevelandi nyomozó, Bob Carter (Ted Levine) és felesége, a beszédes Ethel (Kathleen Quinlan) éppen házassági évfordulóját ünnepli. Hogy szorosabbra fűzze szeretteivel a kapcsolatot, Bob meghívja egész családját is, hogy tartson velük Kaliforniába.

Ennek senki nem örül igazán. Lynn (Vinessa Shaw), a legidősebb lányuk kisbabájának biztonsága és kényelme miatt aggódik folyamatosan, míg férje, a csöndes Doug (Aaron Stanford) az apósával való beszélgetésektől tart. A tinédzser Brenda (Emilie De Ravin) már a gondolattól is irtózik, hogy a családjával kell nyaralnia, míg a tréfás kedvű Bobby (Dan Byrd) folyamatosan a család két kutyájával, Szépséggel és Szörnyeteggel szórakozik. Nagy nehezen az egész család bepakol a lakókocsiba, és elindul nyugat felé.

Aztán Bob tesz egy kis kitérőt. Hirtelen a Carter-család egy teljesen elszigetelt sivatagban találja magát, ahol élőlényt még véletlenül sem látni. Amikor váratlanul a kocsijukkal is baj lesz, rájönnek, hogy nagy bajban vannak, ráadásul mindentől távol. Ahogy a sivataggal küzdenek, kiderül, hogy ennél nagyobb veszély is leselkedik rájuk. Carterék rádöbbennek, hogy mégsincsenek annyira egyedül a sivatagban, mint először hitték.

A sivatagot körülvevő hegyekben egy törzs él: genetikailag módosult, csillapíthatatlan étvágyú, vérre éhes élőlények - a kísérleti atomrobbantások idején a sivatagban élő bányászok leszármazottai. Ahhoz, hogy túléljék a kannibálok támadását, Carteréknek össze kell fogniuk. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Szalóky Bálint

"Aja a lakókocsi éjszakai lerohanását leszámítva (ez éppoly beteges és
sokkoló, mint hajdanán) a feszültségkeltés terén is kudarcot vall, amit explicit vérengzésekkel igyekszik jóvátenni. Így a Magasfeszültséghez hasonlóan a finálé bővelkedik a végtagok csonkolásában, amit a horrorrajongók a végletekig szájbarágós szimbolika (ld. az amerikai zászló funkciója a különböző jelenetekben) és politikai áthallások ellenére is örömmel konstatálhatnak."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom