Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szili Katalin: Hazamegyek Pécsre, Pécsért

Szili Katalin a jövőben elsősorban városvezető akar lenni, és nem pártpolitikus - ezt mondta a házelnök a Népszabadságnak adott interjújában.
Saját lelkiismerete és Pécs nehéz helyzete miatt vállalja a megméretést. Most csak a város problémáinak megoldása számít - fogalmazott. Ha megnyeri a polgármester-választást, Szili Katalin lemond a házelnökségről, az utódlással pedig csak akkor foglalkozik majd, ha az felmerül. "Jelöltem természetesen lesz" - tette hozzá.

Ami az előtte álló kihívást illeti, a szocialista politikus szerint nincs megosztottság a pártjában, a baloldal egységesen sorakozik fel mögötte. "Látom és értem a helyzetet, amelyben Pécs van. Készen állok arra, hogy az ott lakókkal szövetségben vigyem végig az előttünk álló időszakot" - nyilatkozta. A helyi politikában szerinte új irányra van szükség: fel kell hagyni a szokásos szekértábor-politikával, és a tettek szintjén is össze kell fogni.

"Az Európa Kulturális Fővárosa projekt sikeréért kész vagyok bárkivel szövetséget kötni" - mondta még. Az MSZP pécsi szervezetének küldöttgyűlése kedden döntött arról, hogy Szili Katalint jelöli polgármesternek.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. ojack 2009. február 25. 17:30
  „Remélem,ha megválasztják lemond az or.gy.elnöki tisztségéről.Majd most derül ki,hogy mennyire
  becsületes.”
 • 20. joy 2009. február 25. 15:05
  „Biztos, hogy jól teszi?
  Nagy meló lesz, abból a katyvaszból, töketlenkedésből egy sikeres EKF-et kihozni alig 1 év alatt, és ekkora ellendrukkárság közepette!
  Mennyivel könnyebb lenne egy fityisze helyzete:
  "A szocik elqrták, ezért lemondjuk, oszt jónapot!"”
 • 19. tzrtz 2009. február 25. 14:45
  „Ronda pofáraesés lesz. Pécsnek, mint mindenkinek elege van a voltkomcsi pénzhajhász rablókból. Ráadásul még a jövő évi beégést is nekik köszönhetik. Két vezető már a könnyebb utat választott, megfutamodtak, magára hagyva a várost. Most már változás kell jöjjön, és változás kell majd Szegeden is. Egyébként nem tudom mivel vehették rá Szilit az indulásra, biztos megzsarolták...”
 • 18. papaya 2009. február 25. 13:51
  „Szépen hangzik,hogy hazamegyek Pécsre. A valóságban hazaSZÁMŰZTE fletó.Hogy milyen ezközzel vette rá, /megzsarolta,lefizette/ majd egyszer elmondja katika,főleg ha elbukja a választást. AZ ŐRÜLT elkezdte a tisztogatást önmagára veszélyt jelentő elvtársai között.”
 • 17. achilleus 2009. február 25. 12:28
  „Egy kis Sinkovics (kb. 1 hetes):
  (...) A valóság azonban kijózanító. Már 2003-ban megmentette Gyurcsányt, amikor a parlament az akkori sportminiszter gyors vagyonosodását, üdülőprivatizációját firtatta. Csak egyetlen szavazaton, történetesen Szili Katalin szavazatán múlott minden. Egyébként Gurcsány kihullott volna a politikai szcénából. Aztán: házelnökként 2003-ban elutasított egy Kiss Péter miniszterhez intézett kényes interpellációt. Ugyancsak házelnökként viszont segített tavaly egy Dél-Amerikában lebukott magyar drogfutár kegyelmi kérvényének kedvező elbírálásában. Ha szavazott, az MSZP törvényeit támogatta, mentőakciók kulcsszereplője volt. Tavaly az ő voksa húzta ki például a Bábolna-ügyből Veres János pénzügyminisztert, és az ő közbelépésére hagyta meg a parlament a Fideszből dezertált és "függetlenné lett" Lengyel Zoltán bizottsági helyét is. Nem is maradt hálátlan a képviselő úr! És most éppen Szili Katalin - megfelelve a pártfegyelemnek - igyekszik késleltetni a Legfelsőbb Bíróság elnökének megtalálását: kisiklatta Havasiné újrajelölését. És hogyan őrködik majd Pécs pénze és vagyona felett Szili Katalin, ha a város polgármestere lesz? Az őrezred autója utaztatja a házelnök asszonyt, mégis útiköltség-térítést kap. De minden ide sorolható kétség és fenntartás közül a legszomorúbb, hogy nem segítette az ugyancsak pécsi MSZP-s Komáromi István akcióját, amely Gyursány Ferenc miniszterelnök távozását sürgette. (...)
  (Sinkovics Ferenc, Magyar Hírlap)”
 • 16. achilleus 2009. február 25. 12:22
  „A gondola így látja:
  "Miközben az ország torkig van Gyurcsánnyal, a kormányával és a pártjával, maga a hőn utált vezér módszeresen építi birodalmát. A közeli MSZP-elnökválasztás előtt fontos győzelmet könyvelhet el: Szili Katalint sikerült rávenni, hogy vonuljon vissza Pécsre. Az MSZP igen kevés általános szimpátiának örvendő arca közül az egyik elmenekül az országos politikából.
  Végeredményben Gyurcsány Ferenc óriási győzelmet aratott.
  1. Megszabadul Szilitől.
  2. Ha Szili Pécsett győz, akkor az MSZP-nek lendületet ad az EP-választásra.
  3. Ha Szili kicsit veszít, azzal gyengül a pozíciója, viszont "véráldozatával" Gyurcsányt erősíti.
  4. Ha Szili nagyot veszít, akkor akár a házelnöki tisztségből is meneszthető.
  Általában pedig intő jel mindez: ha így bánik Gyurcsány a pártja vezető - és népszerű! - figuráival, akkor mire lesz képes a nem MSZP-tagokkal a hatalom megőrzése érdekében?
  gondola.hu: Gyurcsány újabb győzelme: Szili a száműzetést választja”
 • 15. Zejko 2009. február 25. 10:57
  „Ennek a szilinek a feje arra emlekeztet mikor a Rekviem egy alomert cimu filmben megorult az oreglany tisztara olyan feje van meg kb annyira zavarodott is.”
 • 14. gardista33 2009. február 25. 10:51
  „lelkiismeret ezeknek? csak a pénz!az az Istenük,de tegnap a Wittner-filmben erre is kaptak választ:a 100 milliokat senki se tudja átvinni a tulvilagra,,,”
 • 13. gardista33 2009. február 25. 10:49
  „mind-mind logopédushoz kéne küldeni:hiller,drazsékavics,koka rendesen beszélni se tudnak,a förabbirol nem is beszélve :D”
 • 12. Power 2009. február 25. 10:10
  „Csak a projekt sikeréért és a pénzért? Az emberek nem számítanak? Van ennek a hölgynek egyáltalán lelkiismerete azok után, amit a parlamentben művelnek?”
 • 11. sima 2009. február 25. 09:58
  „.suhym. gondolom arra céloz , hogy néhány konzervért és néhány ezer Ft-ért megvásárolhatóak a szavazók. Akik aztán a "jóságos" képviselőasszonyra szavaznak.”
 • 10. abrakapokusz 2009. február 25. 09:57
  „Szili sikert sikerre halmoz.
  Egyike volt azoknak akik hatalomba emelték Gyurcsányt!
  Cserébe megkapták az Európa Kulturális Fővárosa projektet.
  Most hasonló magasságokba vezehetné Pécset, mint Gyurcsány az országot!”
 • 9. .suhym. 2009. február 25. 09:20
  „6/spiler!

  Mindig csak nyugtával dicsérjük a napot!”
 • 8. tahoszegedi 2009. február 25. 09:14
  „Zs!

  A tecsóban akciós most :D:D:D

  99 egy 100 darab, ja és illatosított”
 • 7. sima 2009. február 25. 09:00
  „Hazaárulóknak nincs hazája ! ( Valamiért ez jutott eszembe , ahogy a cikket olvastam..nem tudom miért. )
  Szerintem ne fáradjon ezzel a képviselőasszony , csak találnak mást , aki majd képviseli a város érdekeit.
  Talán még egy kómában leledző képviselő is megteszi...amennyit eddig tettek a városért.”
 • 6. spiler 2009. február 25. 08:40
  „páva zsoltal szemben nincs esélye!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. papsajt 2009. február 25. 08:32
  „Eddig is köztudott volt,hogy hatalom vágyó ember,de feri helyére pályázott. Kicsit sűlyedő hajó szindróma,de a pécsiek is ismerik:)”
 • 4. Zs 2009. február 25. 08:18
  „Valakinél van egy 100db-os papírzsepicsomag, mindjárt elsírom magam....”
 • 3. tahoszegedi 2009. február 25. 08:16
  „Megy a parasztvakítás.....

  kicsti szét kéne nézni az EKF körül...csak az a baj, hogy Kati is lopni megy.....”
 • 2. kekeczke 2009. február 25. 07:26
  „hazamenekülne ? lesz hová ?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki egy budapesti piacon

Ruhák és cipők égtek abban a kisáruházban, amely szerda hajnalban gyulladt ki Budapesten, a Kőbányai… Tovább olvasom