Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Szili Katalin inkább az MSZP-től vinne szavazatokat, nem a Fidesztől

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke szerint az MSZP inkább neoliberális párt, és a régi voksolók ezt kevésbé fogadják el.
Az MSZP valójában inkább neoliberális, mint a klasszikus baloldali értékek mentén haladó politikát folytat, s ezt a korábban rájuk voksoló emberek már kevéssé fogadják el - mondta a Magyar Hírlapnak adott, szerdán megjelent interjújában Szili Katalin, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöke.

A politikus úgy vélte: ezért van szükség hiteles baloldali erőre. "Én balról indultam, s ma is ezen az oldalon állok. Ha valakitől, akkor - s itt fontos minden szó - inkább innét viszek el szavazatokat, mint a Fidesztől".

A politikus azt mondta: az emberek elutasítják a szélsőségeket, s helyette a higgadt, normális, hétköznapi, de mégis friss, üde megoldások felé nyitnának. Példaként említette a szegénységet, hozzáfűzve: az ez elleni közös fellépés nemzeti létérdek.

"Mi szeretnénk a közösséget abban is láttatni, hogy nem kényszerítünk bele egy politikai formációba több másikat. Lévén ez azt jelentené, hogy a kisebbségnek óhatatlanul a többség programját kell elfogadnia" - mondta. Hozzátette: náluk mindenki megőrizte a saját arculatát, amire szerinte leginkább vidéken van igény.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építsenek maguknak börtönt a rabok?

Pintér Sándor szerint előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz új börtön építése, a kérdés a hogyan és… Tovább olvasom