Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szili szerint ezer sebből vérzik a munka törvénykönyve

681 módosító indítványt nyújtottak be a munka törvénykövéről szóló törvényjavaslathoz.
Szili Katalin független országgyűlési képviselő szerint ezer sebből vérzik a munka törvénykövéről szóló törvényjavaslat, amit jól mutat az is, hogy a 299 paragrafusból álló előterjesztéshez 681 módosító indítványt nyújtottak be.

Ivády Gábor szintén független képviselővel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján a volt szocialista házelnök elmondta, hogy ketten 85 módosító indítványt jegyeznek a közel hétszázból.

Szili Katalin és Ivády Gábor módosító indítványaik közül kiemelték azokat, amelyek a nemzetközi jogszabályokhoz történő igazodást, az érdekképviseletek szerepének növelését, illetve a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentését célozzák. A két politikus szeretné elérni például, hogy az új munka törvénykönyvében ne csak az üzemi tanácsoknak jusson hangsúlyos szerep, hanem a szakszervezeteknek is. Ugyancsak indítványozzák, hogy a munkavállalók számára a kötelező 8 órás pihenőidőt a munkáltatóknak egyben kelljen biztosítaniuk.

Az LMP képviselőcsoportjából tavaly októberben kilépett Ivády Gábor azt mondta, hogy a szakszervezeteket nem a Fidesz találta ki, és nem is a Fidesz fogja megszüntetni. Hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek sok mindent túléltek és "ezt is túl fogják élni". Ha a szakszervezeteket ellehetetlenítik, az olyan, mintha a munkavállalóknak kivágnák a nyelvét - fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült az MSZP támogatottsága

A párt támogatottsága a Demokratikus Koalíció kiválása nyomán jelentősen csökkent, míg a Jobbiké a… Tovább olvasom