Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Szilsárkányban tizenegymillióból felújították a községházát

Hegedüs András miniszterelnöksége idején, az ’50-es évek első felében épült, mostanra pedig megújult egy középület Szilsárkányban.
Tegnap adták át Szilsárkányban a község felújított házát, s egyben átvették a megyei önkormányzat ajándékát, a megyezászlót is. A beruházás 11,4 millió forintba került, melyből 5 milliót céde-támogatásból, a többit viszont saját forrásból biztosították.
Az épület 1954-ben a szilsárkányi születésű Hegedüs András miniszterelnöksége idején készült, iskola és pedagóguslakás céljára. Az alsó tagozatnak 1972-ig, majd egy alsós osztálynak 1982-ig adott helyet. Egy évvel később a községi közös tanács költözött az épületbe, jelentősebb felújítás nélkül. Závory Zoltán nemzetközileg ismert restaurátor és festőművész – aki 1972-től 1998-ban bekövetkezett haláláig a község tiszteletben álló lakója volt – 1984-ben falfestménnyel ajándékozta meg a falu közösségét, amely ma is látható a házasságkötő teremben.
A helyi képviselő-testület tavaly úgy döntött, hogy az időközben körjegyzőségi székhellyé vált hivatalt átépíti és felújítja. Ehhez igényelte a megyei területfejlesztési tanács támogatását. Az átalakítás és felújítás kiterjedt a belső elrendezés megváltoztatására is: a folyosóból tárgyalótermet és irodát alakítottak ki, egy tömbben helyezték el a körjegyző és az ügyintézők irodáit. Felújították a vizesblokkot, megszépült a padozat. Új bejáratot alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és az épület teljesen új tetőt is kapott.
A tegnapi ünnepségen részt vett Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom