Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Szilvalekvár fűszeresen

Jó érett szilvát kimagozunk, kb. fél dl 10 százalékos ecettel kiöblítjük a lábas oldalát is és belerakjuk a szilvát. Föltesszük főni – nem szabad megkeverni, lassú tűzön forrástól számítva két óra után keverjük meg. Minden kiló szilvához 15 dkg cukrot adunk, kilónként csipet törött fahéjat, és kevergetve kb. még egy órát főzzük. A főzési idő letelte előtt 5 kg szilvánként 1 deci rumot adunk hozzá. Ezzel épp csak átforrósítjuk. Rummal kiöblített üvegekbe szedjük, nem kötjük le, csak másnap, ha bőrösödni kezd a teteje.

Nyulné Balaskó Vera

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom