Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szilvás-mákos muffin

A könnyen elkészíthető, omlós muffinok nem véletlenül lettek népszerűek a kezdő háziasszonyoknál is.

Hozzávalók:

10 deka magozott aszalt szilva
kb. 1 deci rum
15 deka liszt
5 deka őrölt mák
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
˝ teáskanál őrölt fahéj
10 deka cukor
1 deci tej
10 deka joghurt
1 tojás
7˝ deka vaj, felolvasztva és langyosra hűtve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. Ha szilikon muffinformát használunk, nincs szükség előkészítésre.
Az aszalt szilvát apróra vágjuk, beleszórjuk egy kisebb fazékba, és ráöntünk annyi rumot, amennyi ellepi. Erős lángon felforraljuk, aztán levesszük a tűzről, és félretesszük, hogy a szilva a rumban hűljön ki.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a cukrot
A tejet kézi habverővel összekeverjük egy mérőkancsóban a joghurttal, a tojással és az olvasztott, langyos vajjal.
A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tejes egyveleget, és fakanállal összekeverjük a kettőt. Ezután leszűrjük a rumban kihűlt szilvát, alaposan lecsöpögtetjük, és hozzávegyítjük a masszához. A tészta ezzel készen van.
A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a szilvás-mákos muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtört a bajcsiak átka

Tovább olvasom