Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Szilvásy: családi tragédia áll a ''Tanácsadó Jósda'' mögött

Gátlástalanságnak tartom, hogy a családom tragédiáját a Fidesz politikai célokra használja fel, de soha nem fogom megtagadni a testvéremet - nyilatkozta Szilvásy György kancelláriaminiszter.
A politikus annak kapcsán adott interjút a távirati irodának, hogy öccse, Szilvásy Péter miatt több napilap és a Fidesz is támadta az elmúlt napokban.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdán jelezte, hogy szeretne betekinteni azokba a dokumentumokba, amelyeket a hírek szerint a Szilvásy György kancelláriaminiszter egyik testvére által alapított "Kormányzati Tanácsadó Jósda" küld a kormánytagoknak.

Ez egy családi tragédia, szüleim, testvérem és jómagam több mint tíz éve vagyunk annak a tanúi, hogy a nagyon tehetséges testvérem hogyan épül le egzisztenciálisan és hogyan él egy képzelt világban - mondta Szilvásy György az MTI-nek.

A kancelláriaminiszter felidézte: öccse többszörösen kitüntetett feltalálóként dolgozott az egyik gyógyszergyárban a kilencvenes években, majd egyre inkább a természetfeletti dolgok felé fordult, olyannyira, hogy otthagyta a munkahelyét is.

Másik öccse - mint mondta - aki orvos, próbált rajta többször is segíteni, de ezt elutasította.

"Nem tudom, nem akarom és soha nem is fogom megtagadni a testvéremet. Ha levelet kapok tőle, elolvasom, de mindenki másnak már évekkel ezelőtt is azt javasoltam, hogy egyszerűen csak törölje" - tette hozzá Szilvásy György.

Az MTI kérdésére kitért arra: az egyszemélyes Kormányzati Tanácsadó Jósdát tavaly ősszel találta ki az öccse, azzal az indokkal, hogy ha ezt korábban létrehozta volna, akkor előre láthatta volna az augusztus 20-i vihart és annak következményeit.

Hiába mondtam neki, hogy ezzel csak árt a családnak és önmagának is, saját szemszögéből ő ezt segítségnek gondolta - mondta a kancelláriaminiszter.

Szilvásy György úgy látja: a Fidesznek tudnia kellett, hogy ez egy családi ügy, amit nem szabad a politika szintjére emelni.

"Gátlástalanságnak és megengedhetetlennek tartom, hogy keresztülgázolnak egy családi tragédián" - szögezte le, majd hozzátette: felháborító, hogy a Fidesz ezen keresztül el akarja hitetni az emberekkel, hogy a kormány okkultizmussal összefonódva intézi az ügyeit.

A politikus szerint nem véletlen, hogy ez az ügy most került elő, amikor a másik öccsét kinevezték kórházigazgatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 milliárdba kerül az államnak a passzív dohányzás

Évente körülbelül 17 milliárd forintot költ Magyarország a passzív dohányzás miatt. Ennyibe kerül… Tovább olvasom