Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Szilvásy nem tervezi lemondását az ÁEK éléről

Szilvásy István nem tervezi lemondását az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) főigazgatói tisztéről.
A főigazgató csütörtökön az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a Magyar Nemzet információ ellenére "sem az ÁEK főigazgatója, sem a katonai főigazgató-helyettes, sem a speciális osztály vezetője nem tervezi lemondását".

Hozzátette: a távozásáról szóló találgatások egyértelműen politikai indíttatásúak, azokat a "politikai tisztogatás előfutárának tekinti".

A Magyar Nemzet csütörtöki számában a távozásról szóló információkat több, az intézményvezetőhöz közel álló forrás is megerősítette a lapnak. "A döntés nem meglepő azután, hogy nemrég óriási botrány robbant ki az ÁEK-ben" - írta az újság. Többféle - egyebek mellett rendőrségi - vizsgálat is indult, miután a lap kiderítette, hogy feltehetőleg külföldieket operáltak meg a kórházban, s a beavatkozásokat hamis társadalombiztosítási szám alapján számolták el a magyar egészségbiztosítónál is.

A főigazgató közleményében közölte, hogy az "esetenként előforduló negatív, sanda szándékú történéssel kapcsolatban a kórház vezetése határozottan fellépett és fellép". Az ÁEK-ben keletkező szabálytalanságról a menedzsment azonnal tájékoztatta és tájékoztatja a Katonai Biztonsági Hivatalt, a Nemzetbiztonsági Hivatalt és szükség szerint a rendőrséget.

A főigazgató kitért arra is, hogy az Állami Egészségügyi Központ az egészségügyi reform legsikeresebb és leghatékonyabb intézménye, amely négy nagy intézmény - a BM Központi Kórház, a Központi Honvédkórház, a MÁV Kórház és az Országos Gyógyintézeti Központ - összevonásából jött létre, és azóta a főigazgató és munkatársai irányításával szakmailag és gazdaságilag is elismert módon működik.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. április 29. 15:12
    „Szilvásy elftárs már-már Drasztikustibi és Lumpenmóni polihisztorságával rendelkezik. Persze, hogy nem mond le, hiszen ő ehhez is ért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű zuhanás: meghalt a kútba esett asszony

Csaknem tíz méter mély kútba esett egy idős asszony Szántódon, és a helyszínen életét vesztette -… Tovább olvasom