Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szilveszteri rádiókabaré – Fábry nélkül

Az európai uniós csatlakozástól a valóságshow-jelenségig számos témával foglalkozó, a korábbiakhoz hasonló mértékben politikai jellegű szilveszteri rádiókabarét sugároz az idén a Magyar Rádió.
Farkasházy Tivadar, a B. ú. é. k. 2003! Felvétel, indul! című adás egyik szerkesztője elmondta: az idei rádiókabaré középpontjában az a kérdés áll, van-e létjogosultságuk napjainkban a hagyományos műfajoknak.

Mint mondta, az idén az országra nyugodtan kiírhatták volna akár azt is: a valóságshow-k miatt a hagyományos televíziós műfajok szünetelnek.

Farkasházy Tivadar tájékoztatása szerint az idei, három és félórás szilveszteri produkció konferansziéja Litkai Gergely és Trunkó Barnabás lesz.

Jelezte, hogy a szerepet korábban betöltő Fábry Sándor visszautasította a felkérést, és maga helyett Gál J. Zoltán kormányszóvivőt javasolta.

Az idén tavasszal elhunyt Hofi Géza, aki az elmúlt három évtized során mindig szerepet kapott a szilveszteri rádiókabaréban, Éles István paródiája révén lesz jelen a műsorban.

Farkasházy Tivadar szavai szerint "az idén kiderült, hogy sztár lesz abból, akiről sokan beszélnek", így a műsor egyik központi figurájává lép elő Dodó, akiről csak az adás végén derül ki, ki is valójában.

A szilveszteri rádiókabaré december 31-én este fél 9-kor kezdődik és éjfélig tart a Kossuth rádióban.

A műsor ismétlését január 2-án a Petőfi, 4-én pedig a Kossuth adó sugározza.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Démász nem vesz részt a békési szélerőmű-projektben

A Dél-magyarországi Áramszolgáltató (Démász) Rt. nem vesz részt a Békésben tervezett negyven… Tovább olvasom