Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Színes szezonnyitás

a világörökség napján

Fertő-táj Gosztonyi Miklós A Fertő-táj világörökség települései szombaton reggel 9-től délután 3-ig ingyenes rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket. Gulyáspartival egybekötött nyereménysorsolás is lesz, délután 5-től.
– Szombaton lesz a Fertő-táj világörökség napja, az apropót a kitüntető cím elnyerését dokumentáló diploma átadásának (2003. május 18.) évfordulója adja – mondta Ivanics Ferenc, a Fertő-táj világörökség magyar egyesületének elnöke. – Az első ilyen jellegq szezonnyitó rendezvénysorozaton reggel 9-től délután 3-ig ingyenes és folyamatos programokkal várják a Fertő-parti települések a családokat.
– Nagycenken Széchenyi nyomában címmel játékos vetélkedőt rendezünk az emlékmúzeumban, míg Fertőrákoson a Kövi benge tanösvényt mutatjuk be – vette át a szót Taschner Tamás titkár. – Balfon a kultúrházban madárijesztő-készítés és fotókiállítás kínál érdekességet, míg Fertőbozon a Julianus-völgyben a nádhéjazás és a bodzasíp rejtelmeivel ismerkedhetünk meg. Hidegség értékeiről az Árpád-kori körtemplomban lesz szó.
– A fertőhomoki tájházban a dió lesz a középpontban, Hegykőn az íjászat, a csónakázás és az ostorpattogtatás – tette hozzá Horváth Attiláné szervező. – Fertőszéplakon agyagozni lehet és a gyógynövények felhasználásáról is hallhatunk. A fertődi Esterházy-kastélyban játékos feladatok várják a közönséget, Sarródon csuhébabát készíthetünk és sásból különféle tárgyakat. Fertőújlakon óránként filmvetítés lesz a világörökségről a pénteken felavatandó Csapody-látogatóközpontban.
A résztvevők minden állomáson igazoló matricát kapnak a feladatok teljesítéséről. Végül a Fertő világörökségének titkárságán, Fertőszéplakon délután 5-től gulyáspartival egybekötött nyereménysorsolást is rendezünk a világörökség napján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom