Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Színházi könyvek kiállítása a színészmúzeumban

Színházi könyvekből rendez kiállítást az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI). A Bajor Gizi Színészmúzeumban jövő csütörtökön nyíló tárlat egy hónapig tekinthető meg.
Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítása a 2000 után megjelent angol, francia, magyar és német nyelvű színházi kiadványok közül válogat. A közlemény kiemeli, hogy a publikációk számos más művészetet és tudományterületet is felölelnek: drámakötetek, filológiai munkák, színházelméleti szakkönyvek éppúgy helyet kapnak a polcokon, mint a muzeológia, szociológia, pszichológia és antropológia színházi vonatkozású alapművei.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban kialakított olvasótérben a látogató kézbe veheti a kiadványokat, és segítségükkel megismerheti a színházelmélet legújabb eredményeit. Az esemény társrendezvényeként jövő vasárnap "Színháztudomány vagy amit akartok" címmel a kortárs színháztudomány helyzetéről és lehetőségeiről szakemberek fejtik ki véleményüket a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az OSZMI ismertetője szerint a dialógus elsődleges célja, hogy a kortárs színház izgalmas jelenségei, tendenciái kapcsán az érdeklődők betekintést kaphassanak a legmeghatározóbb problémák, kérdések, szempontrendszerek és elemzési módszerek labirintusába.

A rendezvényen Beke László, az MTA Művészettörténeti Intézetének igazgatója; Demcsák Katalin, a Szegedi Tudományegyetem közművelődési tanszékének főiskolai adjunktusa; Karsai György, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára; Radnóti Sándor, az ELTE esztétika tanszékének egyetemi tanára és Rényi András, az ELTE esztétika tanszékének egyetemi docense vesz részt - áll a közleményben.

(Forrás: MTV)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak 2030-ban lesz hazánkban euró?

Tovább olvasom