Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Sziriana

Stephen Gaghan író-rendező legújabb politikai thrillerét a globális olajipart átszövő korrupcióról és intrikákról forgatta. A sok szálon futó történetben megjelennek azok, akik nagyban játszanak, Washingtonban üzletelnek, és azok is, akik a Perzsa-öböl olajmezőin gürcölnek.
rendező: Stephen Gaghan

író: Robert Baer
forgatókönyvíró: Robert Baer
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Robert Elswit
producer: Jennifer Fox, Georgia Kacandes, Michael Nozik
vágó: Tim Squyres

szereplő(k):
George Clooney (Bob Barnes)
Matt Damon (Bryan Woodman)
Amanda Peet (Julie Woodman)
Alexander Siddig (Nasir Al-Subaai herceg)
William Hurt (Stan)
Kayvan Novak (Arash)
Amr Waked (Mohammed Sheik Agiza)
Christopher Plummer (Dean Whiting)
Jeffrey Wright (Bennett Holiday)

A film sztorija

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Robert Baer ügynök (George Clooney) azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. A hidegháborúnak vége, a Közel-Keleten mind nagyobb a káosz, és a titkosszolgálat egyre nehezebben boldogul. A politikusok túl sokszor szólnak bele a munkájába, túl sok információt próbálnak saját érdekeik szerint befolyásolni.

Baer számára csak akkor válik személyessé mindez, amikor egy energetikai elemző (Matt Damon) és felesége (Amanda Peet) a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus.

A film sok szereplőjének sorsa lassan összefonódik. A világ bármely táján éljenek is, életüket kikerülhetetlenül befolyásolja az a hatalmas, befolyásolhatatlan erő, melynek mozgatói között ott van a gazdagság, a hatalom utáni vágy és a vakhit. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Kovács Gellért

"Ordas közhely: az olaj roppant értékes energiaforrás. Iszonyú, iszonyú
sok pénzt van benne. És a nyugati világ balszerencséjére pont azokon a helyeken lelhető belőle a legtöbb, ahol finoman szólva se nagyon lelkesednek a „fogyasztás pogány istenségének behódoló hitetlenekért". Gaghan egy volt CIA-ügynök regényéből vette papírra forgatókönyvét, amit mérnöki pontossággal forgatott le, majd vágott össze. Figurái – bár igen sokan vannak – kidolgozottak, mindenkinek annyi jelenet jut, amennyi a sztori kibontakozásához szükséges. Nincs ripacskodás. Persze azért a néző olyan, hogy legszívesebben az ismert arcot követi a harcba. Most sincs ez másként: Clooney még így, pocakosan, elvadult szakállal (fájós háttal, ez itt a bulvár helye) se okoz csalódást. Sőt. A másik húzónév, Damon meg olyan, mint mindig. Matt Damon."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom