Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Szlávy Bulcsú-ügy: nem jogerősen felmentették a vádlottakat

Bizonyítottság hiányában szerdán felmentette a Heves Megyei Bíróság a Szlávy Bulcsú meggyilkolása miatt folyó büntetőper mindhárom vádlottját - adta hírül szerdán a heol.hu Heves megyei hírportál.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett a döntés ellen.

A kilencvenes években a Balaton királyaként emlegetett Szlávy Bulcsú holtteste 2004 január 23-án került elő 45 centiméteres betonréteg alól a fővárosban egy Székács utcai garázs szerelőaknájából.

A szerdai ítélethirdetést követően szabadon távozhatott az egri Törvényház épületéből az öt és fél éve előzetes letartóztatásban lévő W. László elsőrendű és az ugyancsak fogva tartott B. László harmadrendű vádlott. N. Gábor, akit emberölés bűntettének bűnsegédletével vádoltak az eljárás során, szabadlábon védekezhetett korábban is - közölte a honlap.

A megismételt elsőfokú eljárásban - melynek lefolytatására a Heves Megyei Bíróságot jelölték ki - a 23. tárgyalási napon hozott ítéletében a bíróság kimondta: a vádlottak bűnössége nem nyert bizonyítást.

A weboldal szerint a tanács elnöke két órán keresztül indokolta az ítéletet. Ebből az derült ki: csupán az bizonyos, hogy Szlávy Bulcsút meggyilkolták.

"Nem bizonyított viszont, hogy ki, mikor, hol és konkrétan melyik fegyverrel ölte meg. Az eljáró tanács elnöke hosszú okfejtésben mutatott rá azokra a logikai ellentmondásokra, amelyeken a nyomozó és a vádhatóság egyaránt nagyvonalúan átlépett, illetve azokra a hibákra, amelyek a törvény megkerüléséből fakadtak a hatóság részéről" - olvasható a heol.hu-n.

A nol.hu szerint az elsőrendű vádlott Wappler Lászlót azzal gyanúsította az ügyészség, hogy ő rendelte meg Szlávy Bulcsú megölését.

Faragó Lajos, Wappler ügyvédje a nol-hu-nak azt mondta: sem tanúk, sem szakértők nem igazolták a vád álláspontját.

Emlékeztetetnek arra, hogy a Pest Megyei Bíróság korábban 15 évre ítélte ugyanezen vádpontok alapján Wappler Lászlót, aki 69 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A Fővárosi ítélőtábla azonban eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárást rendelt el.

Wappler a nol.hu kérdésére úgy fogalmazott: ide vezet, ha a rendőrség egy előre megszerkesztett koncepció szerint gyűjtögeti a bizonyítékokat.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az ítélet nem jogerős.

Dr. Krajkó Zoltán szegedi ügyvéd, a gyilkosság elkövetésével vádolt B. László jogi képviselője a delmagyar.hu-nak elmondta: az ítélet nem volt meglepő, hiszen szinte kezdettől fogva látszott, hogy a vád nem rendelkezik elég terhelő bizonyítékkal. Úgy gondolja, a rendőrség túlságosan nagy erőkkel koncentrált a szerelemféltési szál bizonyítására, míg Szlávynak a felrobbantott Boros Tamáshoz és más bűnözői csoportokhoz fűződő kapcsolatát elhanyagolta. Az ügyész fellebbezésére az ügyvéd megjegyezte: nem hiszi, hogy másodfokon változtatnának a most hozott ítéleten.

***

A rendőrség 2004 január 26-án jelentette be, hogy W. László budapesti vállalkozót gyanúsítja az akkor már hét éve eltűnt, büntetett előéletű Szlávy Bulcsú meggyilkolásával.

A rendőrök tetten érték a férfit, aki éppen a betonpadlót törte fel egy ismerősének garázsában, majd megtalálták az aknában egy nejlonfóliába burkolva Szlávy holttestét.

Szlávy Bulcsúnak, aki a "Balaton királyaként" vált ismertté, a kilencvenes évek elején számos Balaton-parti szórakozóhelyen volt érdekeltsége, a törvénnyel is gyakran került összeütközésbe. Az előzetes letartóztatásból szabadult Szlávy Bulcsú 1997-ben tűnt el - közölte akkor az Országos Rendőr-főkapitányság.

Olvasóink írták

 • 8. sőndör 2009. október 22. 10:39
  „6.
  Igazad van, becsukni a formai hibákat elkövetőket !”
 • 7. papsajt 2009. október 22. 09:50
  „"achilleus :Végül is szegény vádlott csak véletlenül törte a betont a holttest fölött a haver garázsában"
  én is pont erre gondoltam.
  Lehet hogy nem ő nyírta ki a fószert, de csak volt köze az ügyhöz, ha pontosan tudta hol található, akit el kell tüntetnie. És felmerül a kérdés, hogy ki adta a fülest a rendőröknek,hogy épp mikor ássa ki.”
 • 6. Hmmm... 2009. október 22. 08:45
  „Valoszinuleg nem az utcarol tevedt be valaki es vegezte a betonozasi munkat a garazsban. Altalaban a folyamat idot es szerszamokat vesz igenybe. Nem igaz, hogy nem lehetne egy komolyabb nyomozassal kideriteni az igazsagot!!!!”
 • 5. Rozsdás 2009. október 21. 21:20
  „Azért valakit csak be kéne csukni, vagy azt aki elkövette vagy azt aki "tévedett""!!!
  Mert azért valaki csak bűnös,vagy felelős???????????????”
 • 4. bo 2009. október 21. 21:16
  „Jogszolgáltatás!!! Akinek van pénze, van joga is! Meg, persze, ha netán cigány, vagy zsidó, de ők ugye szentek és sérthetetlenek!”
 • 3. comet 2009. október 21. 19:36
  „itt tart a magyar igazságszolgáltatás. Az áldozat is meg lett, mivel a vélelmezett elkövető elvezette oda a rendőröket. Máshol a bűnügyek itt szoktak befejeződni, nálunk itt kezdődnek.”
 • 2. Rozsdás 2009. október 21. 19:22
  „A pénzt is tizstára lehet mosni,de a pénz is tisztára mos!!Már ha van elég az ügyvédeknek!!”
 • 1. achilleus 2009. október 21. 18:45
  „Végül is szegény vádlott csak véletlenül törte a betont a holttest fölött a haver garázsában. Ezt én is magyaráznám vagy két órán át. Nem Szlávyt sajnálom, csak azért furcsa. Máskor, például Táncos Gábor, vagy Kaiser Ede esetében, mintha nem lett volna ennyire aggályos a bíróság, legalábbis másodfokon. Mindamellett, hogy ő volt-e a megrendelő, majdnem mindegy. Ennek bebizonyítását vajon mégis hogyan képzeli a bíróság, ha a benne résztvevők nem vallanak?
  Na szóval, maradjunk annyiban, hogy Szlávy magára rántotta a betont, ő pedig csak ki akarta segíteni alóla.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV: kiírták az újabb elnöki pályázatot

Kiírta a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára az újabb, sorrendben a hetedik pályázatot a… Tovább olvasom