Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szlovák példa

Szlovákiában szeptemberben átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Szlovákiában szeptemberben átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói  árak, és 2,3 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly  szeptemberben, az EU-szabvány szerint számolva, jelentették a  szlovák statisztikai hivatalban kedden. 
Augusztusban 0,1 százalékos árcsökkenés volt, a tizenkét havi infláció 2,1 százalékos lett, EU-szabvány szerint. Ugyanígy  számolva tavaly szeptemberben 6,6 százalékos volt a tizenkét havi  fogyasztóiár-emelkedés Szlovákiában. 

A legerősebben adóztatott fogyasztás

Az adók és  társadalombiztosítási járulékok a hazai össztermék (GDP) 40,3  százalékát adták 2003-ban az Európai Unió mai huszonöt  tagországában; ugyanebben az évben Dánia és Svédország után  Magyarországon adóztatták a legjobban a fogyasztást, 28,5  százalékkal – derül ki azokból az adatokból, amelyeket az Európai  Bizottság és az EU statisztikai hivatala (Eurostat) hozott  nyilvánosságra Brüsszelben. 

Dráguló ivóvíz

A jövő évtől drágul az ivóvíz Szlovákiában, a kelet-szlovákiai vízmű már be is  jelentette a 25 százalékos áremelést – írta az SME  napilap. Ez havonta 50–200 szlovák korona (1 szlovák korona = 6,51  forint) többletkiadást jelent a háztartásoknak.  Az ország többi részén 15–30 százalékos áremelés várható jövőre. 
A szlovákiai vízműveknek október végéig kell eljuttatniuk  áremelési javaslataikat az illetékes hatósághoz, amely november  végéig dönt az emelés mértékéről. 
Egyes körzetekben azt is tervezik, hogy megszüntetik a lakossági  ivóvíz támogatását, s egységes tarifát alkalmaznak a lakosság és az  üzleti szféra számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet új oktatási épület

Hiába írták alá már az előszerződést is a volt Pattantyús-középiskola épületének megvásárlására, a… Tovább olvasom