Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Szlovákiában is napirenden a munkabér terheinek csökkentése

Szlovákia egykulcsos adórendszerét gyakran emlegetik, az ottani vállalkozók mégis úgy látják, hogy a munkabér 50 százalékát elérő járulékok csökkentése segíthetné hozzá őket, hogy több munkahelyet hozzanak létre.
A vállalkozók tiltakoztak a leghatározottabban tavaly év végén, amikor a költségvetési vitában felmerült adókedvezményekkel kellene támogatni a kezdő vállalkozókat. Meggyőződésük ugyanis, hogy a 2003-ban bevezetett új adórendszernek köszönhető, hogy javult Szlovákiában a vállalkozói klíma.

Áttekinthető és egyszerű az adórendszer, amely nem tesz különbséget a gazdasági élet szereplői között, és ezt fent akarják tartani a jövőben is. Új kis- és közép vállalkozások indulását előnyös hitelekkel, illetve támogatásokkal kell elősegíteni - vélik a vállalkozók. Szlovákiában ugyan még mindig magas a munkanélküliség a környező országokhoz képest - 12 százalék körül mozog -, ennek ledolgozásában azonban csak akkor segíthetnének a vállalkozók, ha tovább csökkentenék az adókat. Ám ennél is fontosabb lenne a munkabér 50 százalékot is elérő járulékterhének csökkentése. A szociális tárca új támogatása iránt is óriási az érdeklődés. Tavaly hatezer olyan ember indította be vállalkozását, aki jövedelempótló támogatásból élt. A tárca 150 ezer koronával, mintegy egymillió forinttal támogatja az indulókat.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártély: téma és korcsolyapálya

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban… Tovább olvasom