Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Szóbeli feddés

a trágár bírónak

Szóbeli megrovásban részesítették azt a játékvezetőt, aki egy alacsonyabb osztályú mérkőzésen a nézők füle hallatára durván szidalmazta az egyik futballistát. Mellette sorozatos hibák miatt nyolc bírót tiltott el a játékvezetői bizottság.

Labdarúgás

Korábban lapunk SMS-rovatában többen is jelezték: a Mosonszentmiklós–Hédervár megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés játékvezetője nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a hazaiak egyik játékosát. Kovács László, a mosonszentmiklósiak trénere is több mint felháborítónak tartotta az esetet. Nos, azóta a beérkezett játékvezetői jelentés és tanúvallomások alapján kivizsgálták a történteket és szóbeli megrovásban részesítették az indulatos sípmestert.
Igaz, lehetett volna ennél komolyabb is a büntetés, de ahogy azt Kiss Géza, a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnöke elmondta: a bíró elismerte és megbánta tettét, ezt bizonyítja, hogy miután vége lett a találkozónak, saját maga írta bele a jelentésébe, hogy túl durván válaszolt az egyik futballista reklamálására.
Kiss Géza hozzátette, az említett bírón kívül összesen nyolc(!) játékvezetőt kellett elmarasztalniuk az utóbbi időszakban. Azért ez a nagy szám, mert egy érvénytelen játékengedéllyel rendelkező labdarúgó sorozatban szerepelt bajnoki mérkőzéseken – ezért egyébként a szintén megyei II. osztályú Töltéstavától kilenc pontot vont le a megyei szövetség –, s ezt a nyolc bíró közül egy sem vette észre.
A hiányosságra csak akkor derült fény, amikor három összegyűjtött sárga kártyája miatt akarták elmarasztalni a labdarúgót. A bírók két mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, azonban tekintettel a játékvezetők amúgy sem túl magas létszámára, s a bajnokságok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében nem egyszerre töltik le büntetésüket, hanem felváltva pihentetik őket – árulta el befejezésül a megyei játékvezetői bizottság elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom