Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szociális térkép készül Sopronról

Folytatódnak a Sopronról készülő szociális térképhez szükséges felmérések. A kérdezőbiztosok városrészenként gyűjtik az adatokat, amelyeket a szociális iroda dolgoz fel. A lakosság felkeresése június végére fejeződik be.
Szociális térkép készül Sopronról, mellyel a polgármesteri hivatal a városban élők szociális helyzetének térbeli elrendeződéséről kíván információt gyűjteni. A felmérések már ősszel megkezdődtek, akkor szociálpedagógus-hallgatók keresték fel Sopron lakosait. Most ez az akció folytatódik, és várhatóan június végére fejeződik be.
– Az életminőséget befolyásolják a lakhatási körülmények, az infrastruktúra kiépítettsége, a környezet kultúrája, a szociális viszonyok és még számos más tényező – mondta el érdeklődésünkre Kónyi-Kiss Gáborné, a szociális iroda vezetője. – A felmérést végzők a város lakosságának körülbelül tíz százalékát keresik fel otthonukban és végzik el az adatgyűjtést, mely a fent említett kérdésekre világít rá. A cél, hogy összetett képet nyerjünk a soproniak társadalmi helyzetéről, esetleges szociális hátrányairól. Még 2003-ban született döntés arról, hogy el kell készíteni Sopron szociális térképét, amely egyrészt a városvezetés munkáját segíti majd, másrészt pedig választ adhat arra is, hogy hol, melyik városrészben kell megváltoztatni vagy erősíteni a szociális szolgáltatásokat. Ezt követően készülhet konkrét intézkedési terv arról, melyik körzetben mit kell tenni az infrastrukturális és környezeti hátrányok megszüntetéséért.
A Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar hallgatóin kívül ezúttal a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti intézet és a városháza szociális irodájának munkatársai is közreműködnek a héten kezdődött felmérésben, összesen ötvennégyen. A kérdőív kitöltése mindössze tizenöt percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes, de ahhoz, hogy eredményes legyen a felmérés, szükséges a megkérdezettek együttműködése. A kérdések a családi viszonyokra, jövedelmi helyzetre, lakhatási problémákra és a szociális igényekre vonatkoznak. A kérdezőbiztosok névre szóló, a polgármester pecsétjét és aláírását, valamint a küldő intézmény adatait is tartalmazó igazolványt hordanak maguknál, melyet kérésre kötelesek felmutatni.
– Az adatszolgáltatás önkéntes, kérjük a soproniakat, hogy tegyék lehetővé az adatgyűjtők minél zökkenőmentesebb munkáját annak érdekében, hogy minél reálisabb képet kapjunk a városban élők helyzetéről – zárta az irodavezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom