Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Szocialista kampánynak tartja a Fidesz a miskolci ˝éhségmenetet˝

Sebestyén László groteszknek nevezte, hogy "azok a jól fizetett szocialisták, akik elszegényítették ezeket az embereket", most éhségmenetet szerveznek nekik.
A Miskolcról indult "éhségmenetet" is szocialista kampánynak tartja a Fidesz.

"Az éhség és a szegénység nem lehet politikai áru vagy politikai haszonszerzés tárgya" - hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében Sebestyén László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miután hétfőn Miskolcról is elindult a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület szervezte, éhségmenetnek nevezett tiltakozó akció.

A kormánypárti politikus groteszknek nevezte, hogy "azok a jól fizetett szocialisták, akik elszegényítették ezeket az embereket", most éhségmenetet szerveznek nekik.

Mint írta, miskolci képviselőként tudja, hogy térségükben valóban súlyos létproblémák vannak, sokan küzdenek a mindennapi betevő falatért, a Fidesz ezért sokat tett annak érdekében, hogy hat-, illetve nyolcórás munka legyen a közfoglalkoztatás, és hogy emelkedjenek a bérek. "Mi nem vonulgatunk, hanem cselekszünk" - fogalmazott.

A szocialisták "megértést hazudnak, miközben homlokegyenest az ellenkezőjét tervezik, mint amit mondanak: 32 ezer forinttal akarják csökkenteni a minimálbért, amely együtt járna a közfoglalkoztatottak bérének csökkenésével is" - tette hozzá Sebestyén László.

Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé többek között Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről, Kaposvárról, Ózdról és a Hajdú-Bihar megyei Polgárról.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2013. február 05. 10:40
  „Beszéljünk másról! Ne rólunk, hanem rőluk!”
 • 2. rózsakert 2013. február 05. 07:11
  „Mikor tanulják már meg az emberek, hogy ők a gyalogok (de szépen is írtam !!!!) a sakktáblán, semmit nem jelentenek a szavzást leszámítva-ők csak azt döntik el,hogy melyik szín az , lenyúlja majd a pénzük -ennyi!!!Aki pedig erről még vitázik is,és amásikat szapulja...hát?????? megérdemlik!

  fityisz és maszop és jobbikos és egyéb!! drollocskák---táncra!!!!”
 • 1. deszkás 2013. február 04. 21:47
  „Nagy az arc,nagy az arc.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényjavaslat az építőipari lánctartozások megállítására

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv felállításával szeretné a kormány megakadályozni a… Tovább olvasom