Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szócska: folytatódik az egészségügy korszerűsítése

"Úgy látjuk, hogy minden nehézség ellenére a józan többség kezdi realizálni, hogy lépésről lépésre, de haladunk kifelé a gödörből" - mondta az egészségügyi államtitkár.
Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint az ágazatban elindított korszerűsítések a jövőben mindenképpen folytatódnak – írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában az államtitkár úgy fogalmazott: "úgy látjuk, hogy minden nehézség ellenére a józan többség kezdi realizálni, hogy lépésről lépésre, de haladunk kifelé a gödörből. Talán már az alapellátásban is elhiszik, hogy valóban bányamentés zajlik, hiszen a közeljövőben megtörténik a második finanszírozás-emelés, tehát egyenként, folyamatosan rendezzük a problémákat".

Arra a kérdésre, hogy lapértesülés szerint a jövő évi költségvetésben az előzetes tervnek a felét sem biztosítja a kormány az egészségügy számára, azt válaszolta: "a költségvetés előkészítésekor mindig annyi információ kering a sajtóban, hogy az ember józan ésszel nem tudja követni". Hozzátette, hogy mértéktartó optimizmussal állnak a dolgok elébe. Néhány év távlatából látható, hogy a gondokra mindig volt megoldás, mint például a népegészségügyi termékadó, vagy a gyógyszerárak csökkentése - mondta.

A jövő évre vonatkozóan elmondta, folytatódik a népegészségügyi mozgósítás, de még nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a személyes betegsorsokra is.

Kiemelte, hogy a már elindított országos méretű betegútszervezés, a térséghatárok kialakítása bevált. Ennek köszönhetően sokkal többen, helyben kapják meg a szükséges ellátást, több esetet látnak el egynapos ellátásban, kevesebb embert fektetnek kórházba, de csökkent az átlagos ápolási napok száma is.

Olvasóink írták

 • 14. ötös 2013. szeptember 23. 07:46
  „Emberek ezrei halnak meg idő előtt az egészségügy helyzete miatt! Felelősség van, uraim?”
 • 13. X_Y 2013. szeptember 22. 04:13
  „8. scott1 2013.09.21. 17:20

  Hogy is mondta az általad szeretve tisztelt politikus: Akinek semmije sincs, az annyit is ér...”
 • 12. X_Y 2013. szeptember 22. 04:08
  „11. Moláris 2013.09.21. 21:06

  "Mindenki odakerül egyszer,aztán ha nincs kötszer,orvos aki altasson"
  Ez csak a "zemberek" esetében történik meg.

  Ahogy hangman is említette: Nemzetünk Nagyjai az ÁEK-ba (ex Honvéd kórház) kerülnek. Ott pl. a központi műtóblokk pont úgy néz ki, mint ami a Vészhelyzetből meg a Doktor House-ból ismerős.”
 • 11. Moláris 2013. szeptember 21. 21:06
  „Az a baj,hogy ez egy látszatdolog amit csinálnak ,hogy az emberek elhiggyék hogy jobbá akarják tenni az egészségügyet.Béremelés ????????????Akik közvetve vannak a betegellátásba,azok egy fillért sem kaptak.Tapsoljunk !!!!!!!!Aztán :::paraszolvencia megszüntetése -az orvos hozzá nem nyúl a beteghez ,ha nem csúsztatnak a zsebébe.Hogy is van ez ??????????Az egészségügynek kellene a legfontosabbnak lenni ebben az országban !!Mindenki odakerül egyszer,aztán ha nincs kötszer,orvos aki altasson -mert külföldön van jó fizetésért-vagy ha undok az ápolónő-mert kevesen vannak,a sok betegre-vagy nincs gyermekgyógyász elég !Hát ez a probléma.De nem baj ,majd gyógyítanak minket az itt maradt muzulmánok !Jó lesz ?Csak az a baj ,hogy ők nem európai kultúrával rendelkeznek.Nekik nem lesz baj ,ha majd hullik a MAGYAR apraja,nagyja.”
 • 10. palimadar 2013. szeptember 21. 20:39
  „""úgy látjuk, hogy minden nehézség ellenére a józan többség kezdi realizálni"

  Államtitkár úr nem beszéli a magyar nyelvet?”
 • 9. antipipacs 2013. szeptember 21. 19:52
  „Miről beszél ez a Sz.? Már megint az ellenkezőjét fújják mint ami a valóság, mert a valóság az, hogy mélyen a gödörben vagyunk. Milyen korszerűsítés? Ennél mélyebben már nem is lehet a magyar eü. (előjegyzés, bonyolult rendszerek, minimális új eszközbeszerzés stb.). Van mit korszerűsíteni, megsúgom most kb. 20 évvel vagyunk elmaradva a svédekhez képest!”
 • 8. scott1 2013. szeptember 21. 17:20
  „Az elmúlt hetekben próbáltam utánajárni a TB-mnek! Elküldtek a Kormányhivatalba, hogy mivel semmilyen ellátásban nem részesülök már 2 éve legalább a társadalombiztosítási befizetésemet kérvényezzem meg!
  Elmentem a Hivatalba, ahol kedvesen fogadtak, de tájékoztattak arról, hogy van egy időszak amikor nem volt befizetés utánnam, ezért amíg azt nem rendezem sajnos akármennyire is jogos a kérésem érdemben nem tudnak velem foglalkozni... Elküldtek a NAV-hoz, hogy tisztázzam a részleteket!

  Elmentem a NAV-hoz, ahol közölték, hogy annak ellenére, hogy semmilyen tájékoztatót nem kaptam arról, hogy nekem fizetni kellene bármit is, illetve, hogy semmilyen orvosi ellátást nem vettem igénybe velem szemben követelése van az államnak!!! Kiszámolták az elmaradt befizetést megszorozták a kamattal és kiderült, hogy több százezres tartozást halmoztam már fel az állammal szemben, amit velem szemben befognak hajtani!!!

  Amikor közöltem, hogy én az említett összeg töredékével sem rendelkezem és számomra nem megoldás az általuk felajánlott részletfizetés sem, mert semmilyen jövedelemmel nem rendelkezem, illetve jelen pillanatban sok sorstársamhoz hasonlóan arra, hogy ez rövid időn belül változni fog még csak esélyem sincs. Ők is csak a vállukat vonogatták!
  Bravúros dolog ám úgy reménytelenül eladósodni, hogy az egyetlen bűnöd az, hogy munkanélküli vagy az ország egyik legellehetetlenedettebb vidékén élsz és semmilyen munkát nem tudnak neked felajánlani se a lakóhelyeden se máshol... de a hab tortán az lesz, ha még az ingatlanunkat is elveszítjük esetleg egy olyan szolgáltatás miatt, amit még csak nem is használtam! Abszurd!!!”
 • 7. Zotya100 2013. szeptember 21. 17:09
  „Nóóóórmáááális?????”
 • 6. Roland1000 2013. szeptember 21. 15:50
  „Folytatódik? A fene se gondolta volna!”
 • 5. hangman 2013. szeptember 21. 14:53
  „A Honvéd kórház, ahol a nagyfejűek kezeltetik magukat az fejlődik, a többi meg le van ejtve, ha be kell feküdnöd vigyél magaddal matracot, ágyneműt, de lehetőleg még gyógyszert is, különben ne számíts semmi jóra. Hangulatkeltés miatt megszavaztatták a vizitdíj eltörlését, aztán 2010 óta mélyrepülésben az ország nem csak közoktatás és gazdaság területén, de az egészségügyben is!”
 • 4. X_Y 2013. szeptember 21. 11:13
  „Szócska: folytatódik az egészségügy korszerűsítése, egyre szebb és hosszabb várólisták készülnek, közben ráadásul még az egészségügyre fordított összeget is sikerül csökkenteni, de még nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a személyes betegsorsolásokra is...”
 • 3. Bcsabi75 2013. szeptember 21. 11:10
  „Miközben szürkehályogra például hónapokat kell várni, miközben "soronkívüli" ismerősök bepofátlankodnak rendelési időkben, miközben a rendelőintézetek előtt a parkolás fizetős és az ember, ha nem számolja ki rendesen a sorban töltött időt, máris ott a büntetés...

  Szóval, az egészségügy Szócska szerint felmenőben van... Nincs véletlenül ennek az embernek téveszméje???

  Ózdon már műteni sem tudnak... Nincs anesztes...”
 • 2. tol 2013. szeptember 21. 09:36
  „ingoványra nem lehet házat építeni. Alapvetöen korszerütlen a magyar egészségügy és ezt még egy közmajom is tudja nemhogy az államtitkár. Potrien ezt úgy fejezné ki: " banda, banda, rompez.Csürhe!..."”
 • 1. csonakos 2013. szeptember 21. 08:06
  „Veszem észre! A klinikán az eddigi három hónap helyett csak egy havi gyógyszert írnak föl receptre! Pedig a törvény szerint már lehetne háromhavit egyszerre fölírni! Nem baj, majd sorba állunk a receptekért havonta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: a német-magyar kapcsolat nem függ a választási eredménytől

Szijjártó Péter szerint Magyarország és Németország között olyan mély stratégiai kapcsolat van,… Tovább olvasom