Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Szolgálati autók „határőrzöldben”

A szolgálati igényekhez speciálisan átalakított, 82 `koda Octaviát kapott a határőrség a napokban, közülük kettő került a győri igazgatósághoz.
A napokban rendszerbe állított „határőrzöld” szolgálati `koda Octaviákat speciális elemekkel szerelték fel. A gépkocsik, megemelt hasmagasságúak, fényhíd és kommunikációs panel segíti a határőrök munkáját. A számítások szerint az új `koda Octavia rendszerbe állításával 50 százalékkal csökkennek az üzemeltetési költségek. Az új járműveket a határőrizeti kirendeltségek, a határvadászszázadok kapják, kiemelt figyelemmel az uniós külső határokra. A Schengen Alapból finanszírozott, megközelítőleg 460 millió forintos járműberuházást – egy autó 5,6 millió forintba került – a következő ütemben további 154 hasonló jármű beszerzése követi. A Győri Határőr Igazgatóság a 82 `koda közül kettőt kapott, melyeket az igazgatóság bevetési osztályának munkatársai használhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mint a borsó meg a héja

Ugyanannak a pulóvernek a női és a férfi változatát vették egymásnak, egymástól függetlenül, meglepetésképp. Ugyanúgy esznek, azaz csak addig tartják a kést a jobb, a villát a bal kezükben, míg összevágják a húst, aztán megcserélik azokat. Feldmann Genovéva és Flohe Róbert több hasonlóságukat jelző dolgot is fel tudna sorolni. Úgy összeillenek, mint a borsó meg a héja. Tovább olvasom