Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Szolidaritás: széleskörű összefogásra van szükség

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szerint aki nem tesz meg mindent a kormányváltásért a jelenlegi helyzetben, az a korszakváltásért sem tesz egyetlen lépést sem, az Orbán-kormány leváltásához széleskörű összefogásra van szükség.
A Szolidaritás az MTI-hez eljuttatott közleményében így reagált arra, hogy Ivády Gábor, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) politikusa kedden közölte, a szintén független parlamenti képviselő Szili Katalinnal visszaküldik a Szolidaritás mozgalomnak azt a kis tükröt, amelyet korábban minden országgyűlési képviselőnek elküldött a Szolidaritás. A KTI szerint ugyanis a Szolidaritás eljátszotta hitelét a politikai korszakváltás ígéretében bízó szavazók körében. Ivády Gábor szerint a tükör először csak megrepedt, amikor a Szolidaritás a Millával közösen Bajnai Gordon "irányítása alá" került, de amikor "összeálltak" a szocialistákkal is, akkor "a kis tükröm önmagától ledobta Kónya Péter ujjlenyomatát". "Végül összeálltak Gyurcsány Ferenccel" - folytatta, aláhúzva, ekkor döntöttek úgy, hogy visszaküldik a tükröt, mert arra sokkal nagyobb szüksége van a Szolidaritásnak.

A Szolidaritás közleményében felidézi, hogy a tükröt a nyugdíjtörvény 2011-es végszavazása előtt juttatták el a képviselőkhöz, felhívva ezzel a figyelmüket, hogy megsértik a jogbiztonság elvét, amennyiben a parlament olyan törvényeket fogad el, amely visszamenőleges hatállyal változtat a szerzett jogok státuszán.

Mint írják, a mozgalom megalakulása óta hisz abban, hogy az Orbán-kormány leváltásához "nyitottságra, párbeszédre, a demokraták széleskörű összefogására van szükség: civilek és politikusok együttműködésére". Ezekért a célokért hozták létre a Millával és a Haza és Haladással mozgalmunkat, ezért léptek szövetségre a Párbeszéd Magyarországért Párttal, és ezért dolgoztak a demokratikus pártok választási szövetségén is - fogalmaznak.

A közleményben úgy vélekednek, hogy a politika megújulása felé tett úton az első lépés a regnáló kormányzat leváltása, aki azonban nem tesz meg mindent a kormányváltásért a jelenlegi helyzetben - érvényes választási törvények ismeretében -, az a korszakváltásért sem tesz egyetlen lépést sem.

Szerintük az ellenzéknek ma nem az a dolga, hogy egymásnak való üzengetéssel jelezze: a politikai palettán van, hiszen ez nem szolgálja közös céljainkat, a kormányváltást, az ország sorsának jobbra fordítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették Szilvásyt a hamis tanúzás vádja alól

A Gyurcsány-kormány volt titokminiszterének felmentése elsőfokú, nem jogerős döntés. Tovább olvasom