Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Szollár szerint jól vizsgázik a közbiztonsági háló

Szollár Domokos szerint jól vizsgázik a Közbiztonsági Háló elnevezésű program, amelynek keretében az elmúlt két hónapban 2.517 embert fogott el a rendőrség és a polgárőrség közösen.
A kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány a programot március 1-én indította újra, és május 31-ig tart; a három hónap feladataira a kabinet 1 milliárd forintot különített el.

Elmondta még: az elmúlt két hónapban az elfogott 2.517 főből 1.068 főt tettenérés közben, 957-et pedig körözés alapján fogtak el a rendőrök és a polgárőrök. Szollár Domokos kiemelte: a rendőrök 16.761 személyt jelentettek fel szabálysértés miatt, a két hónapban 155 millió forint helyszíni bírságot szedtek be és 1.910 ittas vezetőt fogtak el.

Kifejtette, hogy a Közbiztonsági Háló elnevezésű programot a kormány 2009 tavaszán indította, működése 5 hónapja alatt 17 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma Magyarországon. A közbiztonság, a biztonságérzet erősítése miatt döntött úgy a kormány - fűzte hozzá -, hogy idén márciusban újabb három hónapra újraindítja a programot.

Mint mondta: a program keretében mintegy 300 ezer órában teljesítettek szolgálatot a rendőrök és polgárőrök együtt.

A Közbiztonsági Háló program szerves része a Bajnai-kormány Rend és Biztonság programjának - közölte Szollár Domokos. Utóbbi kapcsán felhívta a figyelmet, hogy annak része a településőr-program, amelynek keretében 2010. április végéig több mint 2.200 településőr áll munkába.

A kormányszóvivő kitért az Orbán Viktor Fidesz-elnök által hétfőn újból megerősített Fidesz-vállalásra, miszerint visszahelyeznék a jegyzőtől a rendőrséghez a kis vagyoni értékre elkövetett szabálysértési eljárások ügyét.

Erről Szollár Domokos azt mondta, hogy ez már 2010. január 1-je óta így van: a 20 ezer forintnál kisebb értékű a szabálysértési ügyekben a rendőrök járnak el. Emlékeztetett: a törvény módosítását a kormány terjesztette elő, az Országgyűlés 2009 novemberében döntött a szabálysértési törvény módosításáról.

Olvasóink írták

  • 2. Falcao 2010. április 29. 11:43
    „Szollárkát leköltöztetném mondjuk Lyukóbányára lakjon ott egy hónapot.Aztán újra nyilatkozzon a témáról.”
  • 1. szilléri 2010. április 28. 23:05
    „Ez úgy hűje ahogy van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították az első magyar motoros repülőgépet is

A magyar motoros repülés századik évfordulójára új repülőgépekkel gyarapodott a Magyar Műszaki és… Tovább olvasom