Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Szolnoki gyilkosság: egy ártatlan férfin is rajtaütöttek a rendőrök

A név és a személyleírás hasonlított a tettesére.
A név és a személyleírás hasonlósága miatt egy ártatlan férfin is rajtaütöttek a rendőrök, mielőtt hétfő este Szolnokon elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint fél nappal korábban megölt egy vállalkozót a városban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI információit megerősítve elmondta: a név és a személyleírás hasonlósága miatt hétfő délelőtt valóban egy másik férfit fogtak el a megyeszékhely Fácán utcájában, ahol egy időre a környéket is lezárták. Az akció helyszínén hétfő délben azért tartottak sajtótájékoztatót, mert akkor még úgy tudták: a tettes került rendőrkézre.

Hangsúlyozta: a Terrorelhárítási Központ munkatársaival, illetve kommandósokkal megerősített rendőröknek nem volt mérlegelési lehetőségük. Tudták, egy olyan férfit keresnek a csaknem 80 ezer lakosú nagyvárosban, aki fegyverrel embert ölt és menekül. Így az adott pillanatban rendelkezésükre álló adatok összességét figyelembe véve, azokból kiindulva a tévedés kockázatát is vállalniuk kellett a tettes mielőbbi kézre kerítése érdekében.

Rámutatott: a Fácán utcai akció elvont ugyan rendőri erőket az üldözéstől, ám nem akadályozta az ez idő alatt is több szálon folyó nyomozást. Ennek eredményeként a gyilkosság után alig 11 órával Szolnok belvárosában, a Fiumei utcában, nem sokkal este fél nyolc után egy járőr felismerte a tényleges elkövetőt, akit rövid üldözést követően elfogtak a rendőrök.

A 49 éves T. István jelenleg őrizetben van, előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán dönt a Szolnoki Törvényszék.

A nyomozás eddigi adatai szerint a feltételezett elkövető a sértett Hunyadi utcai otthonában lelőtte az 52 éves házigazdát, aki a helyszínen életét vesztette. A házigazda felesége könnyebb sérüléseket szenvedett, neki sikerült elmenekülnie: kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. A tettes robogóval hagyta el a helyszínt.

Az MTI helyszíni információk alapján úgy tudja, a bűncselekmény áldozata egy helyi vállalkozó, aki autója eladása miatt várta a jármű iránt érdeklődő ismerősét hétfő délelőtt.

Olvasóink írták

 • 11. pachakuti 2013. május 30. 10:34
  „Annyira azért nem egyértelmű a szerencsétlen "áldozat" megbotránkozása! A hasonlóságon kívül egy apróság is közrejátszott: 2003-ban gyilkossági kísérletért jogerősen elítélték!”
 • 10. békaügetés 2013. május 29. 11:33
  „inkább többet ,mint egyet se.még mindig jobb ez mint amikor a sebész az egészséges lábat amputálta tévedésből,mert névazonosság volt.”
 • 9. szandokán 2013. május 29. 08:56
  „Mi az,hogy tévedés kockázata?Amennyi pénzt felemészt évenete a TEK,illö lenne biztosra menniük.Ilyen esetben alanyi jogon kártéritést kéne fizetniük a vétlen polgárnak,minden féle vizsgálat nélkül.Pintér nagy dilettáns hadserege,megint levizsgázott.Rajtuk röhög a fél ország.”
 • 8. X_Y 2013. május 29. 08:01
  „A világ civilizált felén az ártatlanul meghurcolt család százmilliós kártérítést kapna. A melléfogó TEK-es csapat meg mehetne kapálni közmunkásként...”
 • 7. X_Y 2013. május 29. 07:45
  „Ez a kormány megvalósítja az összes abszurdot: mint a Legényanyában (a Bélák faluja..): a gyilkos a kovács Béla volt, de abból csak egy van, szabó Bélából meg kettő, így hiába a kovács csapta agyon a feleségét mert rajta kapta hogy a segéddel "fújtatott", úgy dönt a tanács VB, hogy az egyik szabót végzik ki: ez is Béla, az is Béla...”
 • 6. qrumpli 2013. május 29. 04:21
  „Na és jobb ha többet bevisznek
  Abból lehet aztán válogatni
  Sokkal egyszerűbb
  Ez nem meríti ki a félelemkeltés fogalmát?”
 • 5. ikszy 2013. május 29. 01:01
  „Milyen szerencse, hogy az illetőnek nem kellett zsebkendőért nyúlnia a zsebébe. Lehet, hogy úgy járt volna, mint a szerencsétlen Izsákon? Add uram, hogy legalább tíz betűvel térjen el a nevem a körözöttekétől vagy ne hasonlítsak rájuk úgy -"ilyen helyen neki is bőr van a nyakán, jé ennek is két lába van"!”
 • 4. Egyolvasó 2013. május 28. 22:54
  „Mit képzelnek magukról ezek a rendőrök, hogy csak így felismernek az utcán egy bűnözőt és a TEK közreműködése nélkül el is fogják!
  Hogy engedhetik ezt a vezetők?
  De legalább rajta ütötTEK.:)”
 • 3. tótkomlósi 2013. május 28. 22:23
  „Azért egy kicsit durva, hogy nem tudnak olvasni a TEK-esek és símán ráugranak bárkire és be is viszik!
  Sőt, családostól!

  És csak egy elnézés jár a bakiért!”
 • 2. LukSzkaivoker 2013. május 28. 22:10
  „Ha rögtön agyonverték volna, nem kellett volna tovább vacakolni az igazi elkövető keresésével. Darab-darab. Olvasni meg tanuljon meg aki akar ...”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 28. 20:45
  „Ilyen volt Orosházán is nagyon régen. Akit kerestek:magas, vékony, hidrogénezett rövid hajú fiatal férfi:az én kollégám meg alapból tejfölszőke, magas, vékony "gyerek", kétszer bevitték szegényt...mire elhitték, hogy igazi szőke és dolgozott...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: csak átmeneti a fellendülés

A volt kormányfő szerint tartani lehet attól, hogy az ország csak átmenetileg kerül ki a… Tovább olvasom