Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szolnokon 170 millióval tartoznak a távfűtéses lakásban élők

Szolnokon 8800 távfűtött lakás van, ebből 2000 hátralékost tart számon az üzemeltető Alfa Nova Kft. - mondta el Horváth István a cég területi igazgatója. A cégnek összesen 170 millió forinttal tartoznak a fogyasztók.
A területi igazgató szerint ez még kezelhető, annál is inkább, mivel minden esetben megegyezésre törekszenek a fogyasztókkal, és részletfizetési lehetőséget ajánlanak fel nekik. A cég a 2005-ös távhő törvény életbe lépése óta nem kapcsolja ki a nem fizetőknél a fűtést. A cég szerint ugyanis ez ellentétes lenne a törvénnyel, egyedül a meleg vizet kapcsolják ki, de azt is csak akkor, ha már minden más lehetőséget kizártak. Jelenleg 30 háztartásban nincs melegvíz távhő tartozás miatt.

A távhő szolgáltató az önkormányzattal közösen vesz részt az adósság rendezési programban, amelyben a hátralékos fogyasztók állami és önkormányzati segítséget kapnak a tartozás rendezésére. Emellett a cég tagja egy közalapítványnak. Az alapítvány a eladósodás megakadályozását segíti a rászorulóknál.

A cég 1996 óta üzemelteti a távhő szolgáltatást Szolnokon, tapasztalataik szerint az elmúlt években a kintlévőségek aránya stagnált, nem emelkedett, de nem is csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a cserbenhagyókat Tolna megyében

Megtalálta a cserbenhagyó gázolókat a rendőrség. Mint utólag kiderült, nem egy, hanem két autós is… Tovább olvasom