Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Szombat estig 170 jelöltet vettek nyilvántartásba

A legtöbben a Fidesz és a KDNP közös jelöltjei.
Százhetven jelöltet vettek nyilvántartásba szombat este 7 óráig az egyéni választókerületi választási bizottságok, a legtöbben a Fidesz és a KDNP közös jelöltjei - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adataiból.

A választási bizottságok a Fidesz-KDNP jelöltjei közül 98-at vettek már nyilvántartásba országszerte.

Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP szövetség jelöltjei közül 39-et vettek nyilvántartásba, a Jobbiknak 22, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek 4, az SMS-nek (Seres Mária Szövetségesei) és az Új Magyarország Pártnak 2-2, az LMP-nek, a Magyar Cselekvő Pártnak, és A Haza Nem Eladó Pártnak 1-1 jelöltje van már nyilvántartásba véve.

Péntek estig 239 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 170 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek. Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlóíveket hétfőn vehették át a pártok a választási irodáktól, akkor kezdődött meg az aláírások gyűjtése.

Az egyéni választókerületi választási bizottságoknak a bejelenéstől számított három napjuk van arra, hogy döntsenek a jelölt nyilvántartásba vételéről.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 3-án 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat, addig kell leadniuk az ajánlóíveket az egyéni választókerületi választási bizottságnak.

Pénteken az első országos listát is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság: a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vezeti. Az országos listák bejelentésének határideje március 4., 16 óra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az ötös lottó nyerőszámai!

Elő a szelvénnyel, kihúzták az ötös lottó 8. heti nyerőszámait! Jól X-elt? Tovább olvasom