Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Szombaton tartja országos gyűlését a Nemzeti Fórum

Szombaton tartja ötödik országos gyűlését a Nemzeti Fórum; a rendezvényen bemutatják az egyesület polgármesterjelöltjeit - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, az országos gyűlésen tisztújítás is lesz.

Az újságíróknak kiosztott háttéranyag szerint a tagság elnöknek újra Lezsák Sándort jelölte, aki szombaton beszámol a Nemzeti Fórum helyzetéről, programjáról.

Az ötödik országos gyűlésen a Nemzeti Fórum választott képviselői és mások mellett V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke adnak tájékoztatást szakterületük helyzetéről - közölte Lezsák Sándor.

Az egyesület elnöke beszélt arról is: a Nemzeti Fórum a lakiteleki rendszerváltó kezdet és az MDF klaszikussá vált hagyományait viszi tovább és politikai egyesületként a nemzeti ügyeket mozgalmi eszközökkel szolgálja.

Hozzátette: a Nemzeti Fórum kiemelten fontosnak tartja az elmaradt történelmi igazságtétel megnyugtató rendezését, Klebelsberg programját a tanügyben, a hungarikumokat, a tanyatörvényt, a szórványmagyar területek és a diaszpóra támogatását.

Lezsák Sándor úgy fogalmazott: a kétharmados parlamenti többséggel új politikai erőtér született. Hozzátette: a Nemzeti Fórum a Fidesz-KDNP szövetségeseként készül az önkormányzati választásra.

Elmondta, hogy az elmúlt évben belső szakmai képzéssel segítették több mint 200 nemzeti fórumos önkormányzati választásra történő felkészítését.

Hangsúlyozta: közel száz településen állítanak vagy támogatnak polgármesterjelölteket, képviselőjelölteket.

A sajtótájékoztatón részt vett Kiss Melinda, aki Jászszentlászlón indul a polgármesteri tisztségért, valamint Ékes József fideszes országgyűlési képviselő, aki pedig Ajkán indul a város vezetéséért.

Ékes József elmondta: egy cikluson keresztül, 2002-ig sikeresen vezette a várost, ahol ez idő alatt jelentősen csökkent a munkanélküliség. Szerinte új társadalmi, gazdasági, politikai légkört kell kialakítani Ajkán.

Lezsák Sándor arra az újságírói kérdésre, hogy miért várt két hetet, hogy aláírja a július végén a parlament által elfogadott törvényeket, azt válaszolta: nem akarta abba a helyzetbe hozni Sólyom László volt köztársasági elnököt, hogy olyan törvényeket írjon alá, amelyeknek a következményeit az új köztársasági elnöknek kell majd viselnie.

Hozzátette: ezt a döntését saját maga hozta meg, és utána tájékoztatta róla a Fidesz-frakciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: terrorveszélynek teszi ki az országot a kormány

A Jobbik szerint a kormány szélsőséges terrorista csoportok esetleges támadásainak teszi ki… Tovább olvasom