Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szombattól jegyek válthatók Az operaház fantomjára

Noha még négy hónap van hátra Az Operaház fantomja című musical Madách színházbeli premierjéig, szombattól már válthatók jegyek a produkció első kilencven előadására.
Az Operaház fantomja május 30-tól a világon először Magyarországon kerül színre úgynevezett non-replica produkcióban, vagyis az eredetitől eltérő, önálló változatban Szirtes Tamás rendezésében, Kentaur díszleteivel.

A szerző, Sir Andrew Lloyd Webber a napokban hagyta jóvá Londonban a magyarországi előadás teljes díszlet- és rendezési tervét - tájékoztatott a teátrum.

A musicalt júniusban és júliusban, illetve szeptember közepétől október közepéig folyamatosan játssza majd a színház. Ezt követően - jövő márciusig - két teljes hónapban a fantom lesz műsoron. A szerződés szerint egy év alatt összesen 150 előadást tart az Erzsébet körúti teátrum. A darab 2004-ben és 2005-ben is műsoron lesz a Madáchban.

Az Operaház fantomját kettős, egyes alakítások esetében hármas szereposztásban adják majd elő. A címszerepet Csengeri Attila, Miller Zoltán illetve Sasvári Sándor alakítja.

Christine szerepében Bíró Eszter, Király Linda és Mahó Andrea lép színpadra, míg Raoult, a szerelmes ifjút, Homonnay Zsolt és Miller Zoltán kelti életre. Christine és Raoul szerepét betanulhatta Krassy Renáta és Bot Gábor is. Carlotta Giudicelli életre keltőjét a Magyar Állami Operaház művészei közül választották ki, ez a szerep ugyanis valós operaházi képzettséget igényel. A szerepet Pelle Erzsébet, Röser Orsolya és Sáfár Mónika kapta meg.

Az Operaház fantomjában a 16 tagú kórus mellett szerepet kapott még Pankotay Péter és Rozsos István, Mikó István és Szerednyey Béla, Galbenisz Tomasz és Weil Róbert, Bajza Viktória és Bencze Ilona, Haffner Anikó, Kuthy Patrícia és Ladinek Judit, Barabás Kiss Zoltán és Vikidál Gyula, Bognár Zsolt és Laklóth Aladár, Koltai János és Lőte Attila, Lesznek Tibor, valamint Pusztaszeri Kornél.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar fotósok kiállítása Madridban

Fotósok Made in Hungary - akik elmentek, akik maradtak: ezzel a címmel nyílt a napokban 59 művész… Tovább olvasom