Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Szövetkezetbarát kormánypolitikát sürget az OSZT elnöke

Az ENSZ idei nemzetközi szövetkezeti napi felhívása azt az üzenetet hordozza, hogy a szövetkezetek a válság idején is erősek maradnak.

A szövetkezetek részt kívánnak venni a nemzeti együttműködésben, ez azonban számos feltétel megteremtését igényli - mondta az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) elnöke csütörtökön, a Nemzetközi Szövetkezeti Napon.

Farkas Tamás a beszéd MTI-hez eljuttatott szövege szerint kiemelte: az ENSZ idei nemzetközi szövetkezeti napi felhívása azt az üzenetet hordozza, hogy a szövetkezetek a válság idején is erősek maradnak.

A szövetkezeti modell bebizonyította, hogy újra és újra rugalmasan tudja felvenni a gazdasági, társadalmi és környezeti gondokkal a harcot - tette hozzá.

Farkas Tamás szerint a nemzetközi szövetkezeti napi üzenet lehetőséget ad a hazai szövetkezeteknek arra, hogy ismét fontolják meg az együttműködésben, az összefogásban rejlő erők kihasználását, és a nehéznek számító időkben is kötelezzék el magukat az értékalapú szövetkezés mellett, igyekezzenek a szövetkezeti értékeknek nagyobb figyelmet és támogatást kiharcolni.

"Az elnök ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a szövetkezetek a Nemzeti Együttműködés Kormányának országépítő programjában részt kívánnak venni, és mindenekelőtt egy szavakkal, tettekkel kinyilvánított szövetkezetbarát kormánypolitikát, szövetkezetfejlesztést támogató jogszabályi környezetet, kiszámíthatóságot és következetességet várnak el a kormánytól" - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérés: a Jobbik és a Fidesz vezet a felsőoktatási hallgatók között

A reprezentatív mintájukban 2214 fiatal szerepelt, közülük 477-en személyesen, 1737-an online módon… Tovább olvasom