Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szovjet katona holttestére bukkantak egy gránát mellett

Egy II. világháborús gránátot, amellett pedig egy feltehetően szintén világháborús szovjet katona maradványait találták meg hétfő délután Pécsett, az egyik bevásárlóközpont közelében, a 6-os főút mellett. A lövedék gyújtószerkezete sértetlen volt, ezért a tűzszerészek még este felrobbantották.
A gránátot délután három órakor találták meg az áramszolgáltató munkatársai árokásás közben. Értesítették a rendőrséget, akik a budapesti tűzszerészeket riasztották. A tűzszerészek este hét órakor érkeztek meg a baranyai megyeszékhelyre; elszállították a gránátot egy homokbányába és felrobbantották.

Az árokban talált emberi maradványokról a szakértő megállapította, hogy ötven évvel ezelőttiek, a ruházatból pedig valószínűsítette, hogy a "titokzatos holttest" egy szovjet katonáé lehet.

Petrik Csaba, a Pécsi Temetkezési Vállalat vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzszerészek szerint elképzelhető, hogy több gránát is van a környéken, ezért a csontokat egyelőre nem tudják eltávolítani a gödörből. Fémdetektorral próbálták felkutatni a többi esetleges gránátot, de egy közelben futó nagyfeszültségű vezeték miatt a detektorral nem tudták feltérképezni a terepet.

A Temetkezési Vállalat szakemberei a kiemelés után megvizsgálják a maradványokat, és ha a csontok valóban egy szovjet katonáé, akkor a pécsi temető szovjet katonai parcellájában, az Ismeretlen Katona Sírjánál helyezik őket végső nyugalomra.

hirado.hu/Független Hírügynökség
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára lehet a fokhagymának

Félő, hogy idén sem lesz megfelelő piaci ára a fokhagymának, pedig a körülmények hosszú évek óta… Tovább olvasom