Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Sztojka vallott: csak ütöttem, nem szúrtam

A Cozma-gyilkosság ügyében körözött Sztojka Iván önként jelentkezett a rendőrségen. Beismerő vallomásában elmondta: elismeri, hogy részt vett a Patrióta bárban kirobbant verekedésben, de állítja, a késeléshez nem volt köze.
Betartotta ígéretét Sztojka Iván: a Cozma-gyilkosság ügyében körözött férfi csütörtök éjjel önként jelentkezett a rendőrségen. Sztojkát öt órán át faggatták a nyomozók, az enyingi férfi részletes beismerő vallomást tett. Elismeri, hogy részt vett a Patrióta bárban kirobbant verekedésben, de állítja: Marian Cozma halálra késelését még csak nem is látta.

A szökésben lévő Sztojka levélben ígérte meg szüleinek, hogy együttműködik a rendőrséggel, s csütörtökön éjszaka valóban jelentkezett a veszprémi kapitányságon. Sztojkát a rendőrség bejáratáig szűk rokonsága is elkísérte, az épületbe azonban már csak ügyvédjével lépett be.

– Nagyon örülünk, hogy Iván nem bujkál tovább, és inkább megpróbálja tisztázni magát – mondta tegnap a Borsnak édesanyja, Farkas Éva. Sztojkát emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség mint társtettest. Információink szerint csak annyit ismert el, hogy a Patrióta bár alagsorában kialakult verekedésben részt vett, mást azonban nem csinált. Azt nem is látta, amikor a szórakozóhely előtt Cozmát halálra késelték, két társát pedig súlyosan bántalmazták.

– Védencem részletes beismerő vallomás tett – tájékoztatta a Borsot dr. Drescher Ivor, Sztojka Iván ügyvédje. – A terhére rótt bűncselekményeket tagadta, hiszen nem is látta, amikor Cozmát megszúrták. A legjobb megoldást választotta, amikor feladta magát. Lapunk úgy tudja: Sztojka Iván annyira nem érezte bűnösnek magát, hogy vasárnap hajnalban a bárból hazament, és lefeküdt aludni. Reggel sem gondolta úgy, hogy menekülnie kellene, délelőtt egy szupermarketben vásárolt. A sajtóhírek hatására döntött úgy délután, hogy nem maradhat tovább lakásában, ezért ismeretlen helyre távozott. Az még mindig rejtély, hogy vasárnap estétől csütörtök éjfélig Sztojka hol tartózkodott.

Lakat Eszter

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. jq 2009. február 20. 08:03
  „A segélyt azért kellene megvonni, mert nem túl igazságos dolog, hogy egy dolgozó kisebbség tartson el legalább ugyanannyi ingyenélőt, miközben az úgynevezett reformmal is ezt a réteget szorongatják tovább.”
 • 81. Agáta 2009. február 16. 09:12
  „A cigány családok egy részének tök mindegy, hogy kapnak-e segélyt, vagy nem, bűnöző életmódot folytatnak. A gyerekeiket koszosan, rongyokban járatják, mert azt a kis családi pótlékot és segélyt (valljuk be, a megélhetési költségekhez képest nem nagy összegekről van szó) nem nagyon akarják rájuk költeni. Kirakják őket az utcára kéregetni. Egyszer a Tesco-ban ebédeltünk, amikor egy 12 év körüli fiú kéregetett. Pénzt nem adtam neki, de vásároltam egy adag ételt. Megköszönte, elfogadta. Szegényen látszott, hogy alultáplált. Azért nem pénzt adtam, mert attól tartottam, hogy a közelben leskelődik az apja (sokszor láttam már ilyet), aki elszedi tőle és italra költi.
  A cigánykérdésnek egy megoldása van - sajnos csk hosszú távú, és ez nemcsak az én véleményem, hanem cigány szervezetek vezetőitől is hallottam a TV-ben -, hogy segély helyett bentlakásos iskolákba kell berakni a gyerekeiket. Ha úgy nőnek fel, hogy megkapják a megfelelő oktatást és látják, hogy másképp is lehet élni, ki fognak törni, mint ahogy sokan közülük ki is törnek - nem bűnöző életvitel segítségével.”
 • 80. Gabeszka 2009. február 16. 08:36
  „Kedves Mignon. Valóban nem az őserdőben élünk, mégis Veszprémben nem éppen emberekhez méltóan viselkedtek ezek az állatok. Ugye???? akkor miről beszélsz??? Csordákba tömörülnek és megölnek ártatlan embereket. nem bűnös?? talán nem ebben, de csak rá kell nézni és egyértelmű hogy bűnös másban vagy ebben is. Ő "csak" ütött. Ezt vallotta. Na nem kellene neki esélyt sem adni a magyarázkodásra csak oda adni a kézilabda szurkolóknak, majd ők igazságot szolgáltatnának. Szerintem. mi lesz ebben a világban??? Te biztonságban érzed magad míg ilyen maffiózók rohangálnak az országban?? Szerintem nem az olyan embereknek kellene ott a nagy Budapesten dönteni akiknek fogalmuk sincsen arról, hogy mi is valójában az a Roma magyar ellentét. Lakjon velük, éljen közöttük járassa olyan iskolába a gyermekét ahol 300 ft.-ért megveri a nagy kajla cigánygyerek az úgymond nem kissebségi körökből származó gyermeket. És majd utána megnézném én hogy a nagy fejesek mit fűznének hozzá a dolgokhoz. Na erről ennyit.”
 • 79. gardista33 2009. február 15. 07:08
  „sziti ,miért vezetne katasztrofahoz?ja el kellene menniük dolgozni,igaz? az meg már nem megy nekik.Bayer Zsolt irta meg a frankot,aki ölt az egy állat. ennyi. /mielött nekem estek,gustustalan peter meg véglényt irt./”
 • 78. gardista33 2009. február 15. 07:04
  „mignon,te nagyon messze élsz Magyarországtol azt látom”
 • 77. 3xhe 2009. február 15. 05:28
  „Csanyiv nem érted a lényeget! Délben már tudta hogy este körözést adnak ki ellene! Ha nem bűnös miért bújkált? 4 nap elég volt hogy a szabadlábon lévő társakból ártatlanságának tanúit produkálja. A birósági tárgyalás felesleges szinjáték lesz! Nem korruptabbak Ők sem a rendöröknél:-)))”
 • 76. Mignon 2009. február 15. 01:13
  „Csak, egy egyszerü kerdes (szerintem), amit a hozzaszolasokbol nem ertek:

  Addig, mig az ember, nem lesz "bünös"-nek kimondva,
  artatlan, illetve "gyanusitott"!!

  Tudom, mindenki tudja, miröl van szo,
  DE!!!!!

  A birosag dönti el, törvenyes keretek között!!!

  Csak, nyugi!
  Nem az "öserdöben" ellünk!!!!”
 • 75. geronimo007 2009. február 15. 00:26
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771”
 • 74. csanyiv 2009. február 14. 23:48
  „Már bocsánat, de nem abban van a dilemma, hogy futtatnak-e lányokat, hogy ütnek-e ha kell, ha nem, hogy van-e tizmilliós kocsi alattuk és miből? Azt majd kideríti a megfelelő vizsgálat, ha van. Itt most az a kérdés, hogy ki verekedett, ki, milyen testi sértést okozott és ebből kié volt a halálos? Mindnek megvan a büntetési tétele. De ezt hagy´ ne internetes fórumokon írogató, az egészről csak a médiából értesülő emberkék osszák már ki - hanem azok, akiknek ez a dolguk és rendelkeznek hozzá a bizonyítékokkal is.”
 • 73. 3xhe 2009. február 14. 23:31
  „Ez egy közönséges hidegvérű gyilkosság! Van pár ember aki úgy érzi minden törvény felett áll, miért? Mert a korrupt rendörség egyszerűen aszisztál a cselekményeikben. A legcinikusabb amikor kijelenti rossz időben rossz helyen volt! Mit mondana akkor szegény Cosma? Talán Ő volt jó helyen? A védelmi pénzekböl, a lányfuttatásból a szervezett alvilág megerősödött, a rendörök meg úgy érzik ennyi fizetésért nem kockáztatják az életüket, persze van aki hivatásának érzi a munkáját nincs is nagy jövője mert aki korpa közzé keveredik megeszik a disznók!”
 • 72. flexsnake 2009. február 14. 22:57
  „Egyenlőre gyanúsított. Mikor szökésben volt más titulusa volt akkor úgy is írtam. Azonban változott a felállás, így amíg jogerősen el nem ítélik, csak a vallomásában közölt, általa elismert dolgok bizonyosak. Jön majd a bizonyítási eljárás és szépen kiderül minden. Várjuk meg. És óvatosan azokkal a nyilatkozatokkal. Hogy bűnös-e és hogy miben, az is ki fog derülni. Persze vannak akik akkor is akasztanák az embert ha x. y. állít róla valamit. Arányosság. Tegye fel a kezét aki szemtanú volt, és nyilatkozzon. De szerintem velem együtt sokan nem voltak ott, ezért türelem, és majd ha kiderül mi és hogyan történt majd lehet pattogni. Míg rajta köszörülitek a torkotok a gyilkossággal gyanúsítottról egy szó sem esett. Na de hát ugye szerencsére vannak okosok akik majd kiderítik hogy mitörtént.”
 • 71. Sziti 2009. február 14. 22:31
  „Ti itt csak cigányoztok és meg kellene vonni a segélyt,(ami katasztrófához vezetne) meg halálbüntetés.
  Jó ötletet még egyet sem olvastam a probléma megoldására.
  Ezen gondolkodjatok.
  Van itt legalább 20 okos ember aki mindent meg tudna oldani.
  Nosza egy kis segítséget a hozzá nem értöknek.”
 • 70. Sziti 2009. február 14. 21:51
  „Mától csak Sz Iván.
  Nem röhej?”
 • 69. csutka 2009. február 14. 21:13
  „Mindnek tényleges életfogytiglan és teljes önellátás.Azt egye amit megtermel.Nem konditerem,meg tv.Még csomagot sem engedélyeznék nekik.Ja és teljes vagyonelkobzás.Valahol hallottam,hogy van közöttük amelyiknek 5 gyereke van.”
 • 68. csavok 2009. február 14. 21:02
  „Ki vagy te "kígyó" valami beépített fajvédő falvédő ?
  Vagy egyszerűen te osztod errefelé az észt ?
  Nagy bajba kerül aki sorbanáll érte. Remélem érted ? mire gondolok vagy nem ?!”
 • 67. magyarok 2009. február 14. 20:57
  „Uraim ezen a fórumon tényleg senkinek nincs agya senkinek flexsnake-en kívül?”
 • 66. Dia96 2009. február 14. 20:33
  „Ehhez lenne egy két hozzáfűznivalóm. Ott volt a szórakozóhelyen csak ütött nem szúrt. Csak szórakozásért kellett ütni? Megüti, Cozma elterült, a többi rugdossa ő elfut, utánna Rafael meg leszúrja. Én így képzelném el az esetet. Szóval lehet abban valami, hogy ő miatt is halt meg Cozma mert ő ütötte le. Egy mocskos féreg.Kapna egy jó kis életfogytiglant. És én megmutatnám neki Cozma temeséséről készült videót, had nézze végig mit is tett. És még had nézze végig hogy Cozma édesanyja,apja,barátnője stb. ienkor mit csinál. Mint minden jó ember sír. Őmeg biztos mint aki jólévégezte dolgát még megy a supermarketbe. Nahát az ien embereket van miért utálni!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 65. maestro 2009. február 14. 20:29
  „Na persze... kutyából nem lesz szalonna.
  Én valahogy a kultúrált szórakozás híve vagyok csak azt nem értem ha valaki elmegy szórakozni miért van nála fegyver(kés,vipera,pisztoly,stb.)???”
 • 64. Agika88 2009. február 14. 20:14
  „"Azt nem is látta, amikor a szórakozóhely előtt Cozmát halálra késelték, két társát pedig súlyosan bántalmazták."

  Nem a szórakozóhelyen szúrták meg, mint azon a bizonyos felvételen is látszik?
  Vagy akkor csak megütötték?”
 • 63. Power 2009. február 14. 19:07
  „Flexsnake! Mielőtt leírsz valamit, előbb számolj 10-ig. Szóval, ha ütött, akkor már nem is bűnöző!:)”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok 81%-ának van ellenérzése a cigányokkal szemben

A válaszadók 81 százaléka az erőszakos asszimiláció pártján áll, vagyis 10-ből 8-an vannak arról… Tovább olvasom