Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Sztrádadíj mobiltelefonon

Tegnaptól mobiltelefonon megválthatók a személyautókra is érvényes D1 típusú 4 napos autópálya-matricák – jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter.
Kóka János a sajtótájékoztatón elsőként fizetett SMS-ben az autópálya-használatért.
Nagy Attila, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezérigazgatója azt közölte: néhány hetes próbaidő után várható, hogy más kategóriára is kiterjesztik az SMS-es díjfizetést. A sajtótájékoztatón elhangzott: az autópálya használata előtt a Pannon-, illetve T-Mobile-ügyfeleknek a 8100-100-as számra kell elküldeniük a rendszámot SMS-ben úgy, hogy az egyes karakterek lenyomása között ne legyen szóköz. A vásárlást visszaigazoló SMS-válaszüzenet megérkezése után már használhatók a matricás rendszerben érintett autópályák az azt követő harmadik napon 24 óráig.
Külföldi rendszámú gépkocsi esetén a rendszám beírása, valamint szóköz beszúrása után a gépkocsi nemzetközileg elfogadott felségjelét is meg kell adni.
Az autópálya-matrica díján túl a mobiltelefonos vásárlás 100 forint alkalmanként.
Nagy Attila kiemelte, hogy az úthasználati díj megfizetését az ÁAK – a gépjárművek megállítása nélkül – rendszám alapján, elektronikus úton a matricaköteles autópálya-szakaszok bármely pontján ellenőrizheti. Hozzátette: az úthasználati díj megfizetését igazoló SMS-t célszerű az érvényesség ideje alatt megőrizni. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom