Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Sztrájkkal fenyegetnek a postások

Béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők, szakszervezetük ezért tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és eredmény híján sztrájkot szervez.
A Kézbesítők Szakszervezete az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében ismerteti: 2010. január 1-jétől 10 százalékos béremelést követelnek a 160.000 forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére. Emlékeztetnek rá, hogy a postások bérrendezését minden eddigi postavezetés csak az "ígéret szintjén teljesítette".

A postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100.000 forint kifizetését követelik. Hangsúlyozzák, hogy "a gyanús ügyletek megkárosították a postás társadalmat, mivel elvesztették a székházukat, valamint semmilyen bevételben nem részesültek belőle".

Amennyiben a követelésekről nem tudnak megegyezni a munkáltatóval, határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdeményeznek.

Olvasóink írták

 • 9. palimadar 2009. december 14. 00:56
  „Ha tértivevényes levelet kapok, ráadásul otthon vagyok, akkor nem csupán a földszinti postaládáig kellene eljutni az értesítés bedobása céljából...

  Ha Szentesről jön egy ajánlott levél, ne 8 nap alatt tegye meg az utat...”
 • 8. E-Medve 2009. december 14. 00:37
  „3. sauron2: van rá két tuti megoldás, ami együtt is használható sok helyen: csoportos beszedés (limit mellett) és/vagy e-számla (egyre több szolgáltató kezd átállni rá). Egyébként eddig is simán előfordulhatott, hogy nem kaptál meg számlalevelet, mert mondjuk tele volt a postaládád reklámújságokkal. :-)
  Meg emlékeim szerint azért a kikapcsoláshoz (elzáráshoz) kell néhány hónapos csúszás.”
 • 7. Garfield 2009. december 14. 00:12
  „Kedves postások! Ha ti megígéritek, hogy nem tünedeznek el a külföldi rendeléseim, akkor bizisten támogatni a fogom a követeléseteket.”
 • 6. Logaritmus 2009. december 13. 23:08
  „"a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők.."

  Ez vicc. Tudom, hogy nem annak szánják a postások de ez már Abszurdisztánban is röhejes. Amikor a honvédség leselejtezett vadászgépet adott el, akkor a zászlós rang alattiak között szét kellett volna osztani a bevételt? Mert hogy az "közkincs", és azoké akik - fizetés fejében - ott szolgálnak? Komolyan ennyi hülye ember él Magyarországon? Ezek még a kommunizmusban élnek?”
 • 5. boris013 2009. december 13. 22:43
  „Sorba fognak sztájkolni az állami cégek. Az elmaradt béremelések, fizetés elvonások, jutalom elvonásokkal. Közben meg többet követelnek már mint a magánszektorban dolgozóktól. Nem lehet már láblógatos állami állásokról beszélni...... bár ha az állami cégek igazgatóira gondolok... Nagyon boldog békés új évet kívánok a magyar szocialista pártnak.”
 • 4. Johnson 2009. december 13. 22:20
  „Támogatom a sztrájkot,mocskos koszos rendszer ellen csak ez az egy van nekünk......”
 • 3. sauron2 2009. december 13. 22:05
  „és ha nem kapom meg a számlát és kikapcsolják az áramot, elzárják a vizet és a gázt, akkor kinél reklamálhatok, mert nem kaptam meg időben!”
 • 2. TrombiFrédi 2009. december 13. 21:51
  „Ejnye ismét egy "renitens"szakszervezet, aki nem tudja hol a helye, s akkor készül csápolni mikor "a szociálisan érzékeny baloldal" van kormányon?!”
 • 1. Elendur 2009. december 13. 21:42
  „....elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100.000 forint kifizetését követelik...

  MÁV 2...

  Csak nem jönnek a választások?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a munkabeszüntetés Ferihegyen

Véget ért a Malév földi kiszolgáló cégénél, a Malév GH-nál meghirdetett munkabeszüntetés a ferihegyi… Tovább olvasom