Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Sztrájkkészültség a láthatáron

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének ajánlása szerint a jövő hét elején sztrájkkészültség léphet érvénybe az ország egyéb húsüzemei mellett a kapuvári húsgyárban is az idei bérfejlesztések elmaradása miatt. A bértárgyalások első kapuvári fordulója eredménytelenül végződött.
A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének hét végi ülésén elégtelennek ítélték az idei ágazati bértárgyalásokat. Sajnálattal állapították meg, hogy – bár a szokások szerint március végéig be kellett volna fejezni az egyeztetéseket – nagyon kevés üzemben rendezték a dolgozók ez évi bérét. A szakszervezet úgy döntött, hogy sztrájkbizottságot alakít és amennyiben az egyeztetések nem vezetnek eredményre, úgy sztrájkkészültséget hirdethet a jövő hét elejétől. Az intézkedés Kapuvár mellett az ország több üzemét is érinti.
A Kapuvári Hús Rt.-nél kialakult helyzetről Pászli Tibor, a helyi szakszervezet vezetője tájékoztatta a Kisalföldet. Mint mondta: csütörtökön délután lezajlottak az első bértárgyalások az üzem igazgatóságával. A szakszervezeti vezető szerint a társaság vezetésének ajánlata olyan szerény, hogy azt a jelenlegi helyzetben nem tudják elfogadni. Hétfő délelőtt a fővárosban egyeztetnek az üzemi és országos szakszervezeti vezetők. A tárgyalások után sztrájkkészültséget is hirdethetnek a jövő hét elejétől. Pászli Tibor hozzátette: kedden újra leülnek Kapuváron a bértárgyalások folytatása céljából.
Bedecs Pál, a kapuvári üzem igazgatója elmondta: megbeszélésükön a felek ismertették álláspontjukat a dolgozók bérének rendezéséről. Hozzátette: a vezetés annyit ajánlott, amennyit a cég jelenlegi helyzete megenged, de az ajánlatok csak minimális mértékben térnek el egymástól. – Egyeztetünk a béren kívüli szociális és egyéb juttatásokról is – közölte Bedecs Pál, aki szerint a jövő héten megnyugtató megegyezés születhet Kapuváron.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gerrard: nem

labdarúgás

Rafael Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője… Tovább olvasom