Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Sztrapacska

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 tojás
50 dkg liszt
20 dkg juhtúró
15 dkg füstölt szalonna

tejföl

A szalonnát apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. A töpörtyűt tányérra szedjük és használatig félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük és összekeverjük két kanál szalonnazsírral, egy egész tojással, sóval és a liszttel, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Vízbe mártott evőkanállal vagy vizes deszkáról késsel a forró sós vízbe kisebb galuskákat vágunk, s addig főzzük, amíg a tetejére fel nem jön. Leszűrjük, leöblítjük, és a maradék megforrósított szalonnazsírba tesszük. Rászórjuk a túrót és a ropogós töpörtyűt, és meglocsoljuk néhány kanál tejföllel. Forró sütőbe rakjuk, de csak annyi időre, amíg átmelegszik. Fejes saláta jó hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul receptbeküldő játékunk!

Ismét útjára indítjuk receptbeküldő versenyünket, melyet karácsonykor a Délmagyarország és a… Tovább olvasom