Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Szükség van újabb bevásárlóközpontokra?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, szükség van-e újabb bevásárlóközpontokra?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 22-ei (pénteki) kérdésünk:

Szükség van újabb bevásárlóközpontokra?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Győrben elég a bevásárlóközpont. A hangsúlyt arra kell fektetni, amit a leköszönő városvezetés elmulasztott: védelmet kell adni a helyi kereskedőknek, versenyhelyzetbe kell hozni a kis- és középvállalkozókat. A multiközpontok erősödésével hagyták tönkremenni a győri üzlettulajdonosokat. Ezt az önfeladó várospolitikát gyökeresen meg kell változtatni!


Kovacsics Imre (független):
– Nem a bevásárlóközpontok mennyisége a fontos, hanem az, hogy minden városrész kellően ellátott legyen, s ne kelljen az embereknek a város másik végébe buszozniuk, ha vásárolni indulnak. Fontosnak tartanám, hogy a jövőben idetelepülő kereskedelmi vállalkozások adjanak a győrieknek kedvezményt, az általam bevezetésre javasolt Győr-kártya felmutatásával. Élvezhessenek a győriek némi előnyt abból, hogy ezek a nagy kereskedelmi láncok ebben a városban jelentős bevételre tesznek szert.

Kun András (MSZP–SZDSZ):
– Győr minden vonatkozásban befektetési célpont. A központok jók a vevőknek a kínálat és az árverseny miatt, jók a város közösségének a munkahely és az adóbevétel miatt. Jelentősen terheli viszont a közlekedést és nem egyenlő versenyfeltételt is jelenthet. Tehát mindig konkrétan kell megvizsgálni, hogy melyek, hova és miért létesülhetnek.Schmidt Péter (független):
– A bevásárlóközpontok nemcsak új munkahelyeket hoztak létre Győrben, hanem a belvárosi kereskedők forgalmát is lényegesen csökkentették, így több kisbolt tönkrement. Az egyensúly megteremtése érdekében ösztönözzük és támogatjuk a kisebb kereskedelmi egységek megmaradását. Úgy gondolom, hogy az Árkád és a már tervbe vett bevásárlóközpontokon kívül újabbakra nincs igazán szüksége Győrnek.


Szabó József (MDF):
– Ha Győr kereskedelmi központ jellege erősödik, az nagyobb kínálatot jelent a vásárlóknak, munkahelyeket a kereskedelemben dolgozóknak, fejlődést a városnak. Győr és vonzáskörzetének vásárlóereje határozza meg, hogy milyen bevásárlóközpontok, kiskereskedések iránt van igény, vagyis ez nem politikai, hanem szakmai kérdés. További jelentősebb befektetésekre csak Győr dinamikus növekedése esetén lehet számítani. 


Szeptember 23-ai (szombati) kérdésünk:

Hogyan javítana a győri tömegközlekedésen?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom