Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Szűkül a gázártámogatottak köre

Jövőre várhatóan ismét szűkül a gáz- és távhőtámogatásban részesülők köre. Az azonban egyelőre nem dőlt el, hogy a kormányzat milyen módon és mekkora mértékben csökkenti a kompenzációt.
Most még csak vázlatos tervek készülnek, véglegesíthető változatok előreláthatólag csak október közepén kerülnek az asztalra. Elképzelhető, hogy ismét átalakulnak a támogatási arányok, és tovább csökken a kedvezményesen megvásárolható gáz mennyisége is. Az viszont szinte bizonyos, hogy januártól megváltoznak a támogatásokhoz tartozó jövedelmi sávok, miután előreláthatólag a rászorultság mértékének megállapításául szolgáló nyugdíjminimum összege is magasabb lesz a mostani 28.500 forintnál.

Olvasóink írták

 • 14. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 08. 08:09
  „Szukul a politikusok koltsegteritesi kedvezmenye, a szamlamentes elszamolas. A lopasi lehetosegeket megszuntetik, valamint minden - 20 evre visszamenoleg - eddigi politikus, kepviselo, polgarmester es az OSSZES rokon, haver, cimbi, ismeros, uzlettars, volt uzlettars es azok gyerekeinek vagyongyarapodasat megvizsgaljak.

  Ja, ez nem az a hir...”
 • 13. grenadle 2008. szeptember 07. 17:25
  „Kedves Mattill! Nem nagyon járnak már erre, de szerintem semmiféle állami-költségvetési támogatást nem kellene adni senkinek, sem gáz, sem áram, sem vízdíj esetében. Tisztességes fizetést és tisztességes nyugdíjat kell adni. Amit leírt teljesen egyetértek, és nincs igazságos rendszer, csak fokozatok vannak. Amúgy milyen alapon osztják el például az én adómat, mások között. Egyik nagy néném, kisnyugdíjas, fával fűt, semmi gáz. Inkább kapna magasabb nyugdíjat! Az egész kavarás hatalmas adminisztrációval is jár, hagyják már ezt abba.”
 • 12. mattill 2008. szeptember 07. 11:15
  „A gázártámogatás két éve kitalált rendszere teljességgel igazságtalan. Nem azokat támogatja, akik takarékosan élnek, lakásukat akár erejüket is meghaladó mértékben szigetelik, a fűtésüket korszerűsitik stb., hanem azokat, akiknek a bejelentett, vagy bevallott jövedelmük ennyi vagy annyi. És semmi egyébre nincsenek tekintettel, csak erre a bizonyos bejelentett jövedelem nagyságára. Én a korábbi támogatási rendszerben éppen azért kaptam támogatást, mert keveset fogyasztottam, egyedülálló voltam. Amikor bejelentették az új módit az igazságosságra hivatkozva egyszerre kitaszítottá váltam, és helyettem azt támogatják (pl. a szomszédot)aki 40 fokosra fűti fel a lakását, úgy hogy az utcára is jut bőséggel, fogyasztása háromszoros az enyémhez képest, miközben ugyanakkora lakásban él, pláne hogy hiába keres és él sokkal jobban nálam, de mivel papíron csak minimálbérre van bejelentve, így aztán minden támogatást megkap, köztük ezt is.
  Nekem viszont az égvilágon semmi sem jár, sőt mi több még én vagyok a szemét ha hisztizni merek, merthogy az egy főre eső jövedelmem az pont a határon van. Na ez a másik amit nagyon gyorsan el kellene felejteni, ha valaki tényleg igazságos rendszert szeretne létrehozni!
  Ugyanis attól, hogy én egyedül élek, és így persze az egy főre eső jövedelmem meghaladja a 93 ezer forintot, (94-95 ezerre jön ki egyébként ha valaki nagyon kíváncsi) én ebből az öszegből fizetem a lakáshitelemet, az összes rezsit, minden egyebet így aztán sokkal kevesebből kell megélnem, mint annak aki nem egyedül él. Már csak azért is, mert a kábeltéve pont ugyanannyiba kerül akkor is ha csak én nézem a tévét, mintha ketten hárman nézik, világítaniuk sem kell többet mint nekem, és a lakást nekem is pont ugyanúgy be kell fűtenem mint nekik.
  Bár az is igaz, hogy egy előnye van ennek is: amíg ők dőzsölnek és trópusi hőségre fűtik a lakásukat, mert megtehetik, addig nekem egyfajta "falfűtésem van. :-) Így kevésbé kell fűtenem ahhoz, hogy nálam meglegyen a 20 fok. Magasabbra nem állítom a konvektort, azt nem bírnám kifizetni.
  Az egyedülállók a mai támogatási rendszerből teljességgel ki vannak zárva, ami rendkívül igazságtalan! Nem azokat kellene "büntetni", akik rendesen bejelentik a jövedelmüket és eddig nem sikerült feleséget-férjet fogniuk, vagy valmilyen élethelyzet miatt mint válás, özvegyülés stb egyedül maradtak!!!”
 • 11. Macs 2008. szeptember 06. 23:10
  „Klaus G. Hammer, az E.ON Földgáz Trade Zrt. elnöke a napokban újságíróknak azt mondta, a fogyasztók még több mint 30 milliárd forinttal "tartoznak" a cégnek a beszerzési és a fogyasztói ár közötti különbség miatt felhalmozott veszteségből.
  A mesterségesen alacsonyan tartott árak miatti veszteséget valakinek ki kell fizetni. A gázártámogatás miatti hiányt is. Én nem akarok többet fizetni, hiszen eddig is az adómból kapták a támogatást. Tehát kétszer fizettem, a saját fogyasztások után és más fogyasztása után is. Aki tényleg rászorul, attól nem sajnálom, de az ügyeskedőktől igenis sajnálom.
  Egyébként nagyon unom már, hogy egyesek csak követelőznek és mindent meg akarnak kapni, mert nekik jár, de a közösbe beadni, hát ahhot nem fűlik a foguk.”
 • 10. Nem kell támogatás! A szegénynek adjanak segélyt! Zöld Magyarországot, energitakarékos embereket! 2008. szeptember 06. 20:32
  „xxx”
 • 9. Nornora1 2008. szeptember 06. 18:34
  „Nagyon helyes. Vagy mindenkinek támogassák a fűtését, vagy senkinek. Most én is fizetem a gázosok fűtését, és kényelmét.”
 • 8. micsibucsi 2008. szeptember 06. 18:17
  „Na szóval, hogy illendően válaszolhassak eme dologra! Illessék sűrű csókokkal a püspökfalatomat az erre illetékes szervek munkatársai, és az összes döntéshozó "vad" barom kartársuk, valamint az összes főnökük, és mindahány tanácsadójuk! Uff! Off!”
 • 7. gliecke 2008. szeptember 06. 15:47
  „"a VESZÉLYES munkakörben dolgozók a mentesítés időpontjától annak visszavonásáig nem jogosultak korkedvezményes nyugdíjra"

  Jobb, mint a Takó csalamádéja, nem is lesznek nyugdíjasok. Ferenc az ország kasszájára is gondol. Lássuk meg a jót is a dolgokban, ugye jo bacsi. + Vonaláram + MÁV fenetudja micsoda ellenőrző hatáság feloszlatása, mert nem engedték át a vasutat, szép ez Feri, kb. 1Milliárdos alapanyag készlet felhalmozása privatizáció előtt (Zirkónium-dioxid, több száz tonna), 500 Millió az anyóstól, megvétel 750 millióért, szép. Minek nektek gázárkompenzáció, van annak jobb helye, ugye?”
 • 6. zweistein 2008. szeptember 06. 15:26
  „Van azért, aki tud költséghatékonyan takarékoskodni. Szociálisan érzékenyeknek ajánlom: HírTV

  "A Gyurcsány-érdekeltség megoldotta

  A Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim-társaságoknál megszűntek a korkedvezményes munkakörök, így e cégek egyúttal megszabadultak a kedvezményt biztosító járulék megfizetésétől - tudta meg a Magyar Nemzet.
  Míg számos magáncég vagy állami vállalat nem tudja, hogy az érintett dolgozók után miként fizeti ki a 2011-ig fokozatosan emelkedő korkedvezmény-biztosítási járulékot, a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim-társaságoknál ez nem jelent többé problémát. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség nyáron ugyanis megadta a járulékfizetés alóli mentességet a Gyurcsány-cégeknek, így a veszélyes munkakörben dolgozók a mentesítés időpontjától annak visszavonásáig nem jogosultak korkedvezményes nyugdíjra."

  Tipikus vadkapitalista megoldás, ja, a cég szakszervezeti irodája a videokamerával megfigyelt portán van!!!! (A fél Dunántúl kasztvizének megmérgezésére alkalmas veszélyes hulladéka pedig álásva, Nyírádon a bauxitbányában.) Persze lehet a gázárkompenzáción is töprengeni.”
 • 5. magda 2008. szeptember 06. 12:51
  „Most melyik kormányzatról van szó?”
 • 4. Solarise 2008. szeptember 06. 12:10
  „Havi 20-22 ezer forint nem elég nekik, neeeem, majd fizetek 30-at juhély! Hajrá Magyarország! A.J.K.A.!”
 • 3. lakme 2008. szeptember 06. 10:41
  „eddig csak apropenzert (?))dolgoztunk dicso vezetoink s e g g e alá, de ehseguk immar csillapithatatlan, nem birunk mar eltartani ennyi zuslagot, meg kokat... es a vasuti vagonok is elfogytak”
 • 2. gabianya.... 2008. szeptember 06. 10:32
  „Hanyadik bőrt fogja még a kormány lehúzni rólunk??”
 • 1. Tahószegedi 2008. szeptember 06. 10:30
  „Várható volt.

  Az 1000-1200 milliárdos (350milliárd/év) adócsökkentéshez források kellenek.
  Az állampolgároktól csalogatják elő a hozzávalót.

  Feri nem fog lemondani a 100 milliós -közpénzen vett- szolgálati Audijáról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől sztrájk az egri kórházban

Hétfőtől egyszerre kezdenek a Markhot Ferenc kórház dolgozói éhség-, ülő- és munkasztrájkot az… Tovább olvasom