Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Születés Fesztivál Szegeden

A szegedi Születés Fesztivál fő a család egységének erősítésére, a születés mint egész életünket meghatározó esemény háborítatlanságának segítése.
A május 7-én kezdődött szegedi Születés Fesztivált hivatalosan május 11-én, pénteken délután háromkor Endrei Judit nyitja meg az Alsóvárosi Kultúrház (Szeged, Rákóczi u. 1. ) nagytermében, majd a szegedi általános iskolák tanulói számára A születés, az anyaság, a család címmel kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor.

A kultúrház nagytermében ezt követően az egészség jelenlegi helyzetéről tart tájékoztató előadást dr. Németh Gábor és Tóth Erzsébet. A büfé mögötti földszinti kisteremben adnak helyet pénteken délután fél öttől az Anyaság és a karrier kapcsolatáról szóló beszélgetésnek, melynek résztvevője Endrei Judit.

Szombaton Fodor Gábor az apaságról, az élet első órájának fontosságáról budapesti gyakorlott dúlák tartanak beszámolót. Ezen a napon még a szoptatásról, a várandósságot és a szülést segítő homeopátis szerek alkalmazásáról, a táplálkozás és a meddőség hatásáról, a várandósságot és szülést követő pszichés zavarokról, a jövőképről és a várandósság alatti egészséges táplálkozásról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

Vasárnap reggel kilenckor a szegedi baba-mama klubok mutatkoznak be a kultúrház nagytermében, majd a kineziológia segítő lehetőségeiről és a Bach-virágterápia alkalmazásáról hangzanak el hasznos információk.

A fesztivál ideje alatt a tükörteremben a szervezők gyakorlati programokkal segítik a várandós kismamákat a szülés felkészítésére. Olyan testi-lelki lazító technikákat mutatnak be a szakemberek, amellyel a várandós nők közelebb kerülhetnek saját belső világukhoz és a magzathoz. Lesz kismama-hastánc, jóga és táncterápia is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A történelem írásbelikkel folytatódik szerdán az érettségi

A történelem írásbeli vizsgákkal folytatódik szerdán az érettségi. A diákok emelt és középszinten… Tovább olvasom