Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Szüreti fasírt

Hozzávalók: 40 dekagramm darált sertéshús, 40 dekagramm marhahús, 2 darab zsemle, 2 darab tojás, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 cs. vágott petrezselyem, 1 kávéskanál origano, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 kis doboz paradicsomkonzerv, 10–15 dekagramm Lapka sajt, 10–15 dekagramm gépsonka, 3 darab főtt tojás.

Elkészítése: Vízben megáztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk, összegyúrjuk a darált hússal, tojásokkal, fűszerekkel, fokhagymával, petrezselyemmel, paradicsomkonzervvel és sóval. Egy konyharuhára nagyobb folpackot terítünk, amit megszórunk zsemlemorzsával, erre ráterítjük a fasírtmasszát, szépen rárakjuk a Lapka sajtot, majd a gépsonkát és a lereszelt főtt tojásokat. Mint a rétest, feltekerjük, óvatosan a konyharuha és a folpack segítségével a kikent tepsibe tesszük. Villával megböködjük, hogy a gőz eltávozzon sütéskor. Készre sütjük. Sokszor készítem párolt gombával vagy párolt zöldségekkel...

Nyulné Balaskó Veronika, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar szakembereket fizetik a legjobban Kelet-Európában

Nálunk honorálják a legjobban a szakembereket Közép- és Kelet-Európa országai között - derül ki a… Tovább olvasom