Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Táblák jelzik majd a dohányzási tilalmat Pécsett

Táblák jelzik majd, hogy hol nem lehet rágyújtani Pécsett. Január elsejétől számos helyen, többek közt a buszmegállókban, iskolák környékén, az egyházi intézmények ötven méteres körzetében is tilos a dohányzás a baranyai megyeszékhelyen. A tilalom ellen vétőket eddig nem bírságolták, csak figyelmeztették a közterület-felügyelők.
A hétvégétől viszont életbe lép a szigor. Vasárnaptól már akár húszezer forintra is büntetik a közterület-felügyelők azokat, akik tiltott helyen dohányoznak - mondta el a Független Hírügynökségnek Schrancz Richárd a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője. A tapasztalatok szerint a pécsiek egyelőre nem tartják be a rendeletet, többen azért, mert szerintük nem pontos a lista, hogy hol és mekkora körzetben nem lehet dohányozni. Nemsokára azonban erre már nem lehet hivatkozni, a városüzemeltetésért felelős cég ugyanis táblákat helyez majd ki a tiltott övezetekbe.

Pécsett tilos a dohányzás az oktatási, sport és kulturális, egészségügyi intézmények, egyházi épületek, és közhivatalok előtt, a buszmegállókban, a taxis drosztokon a játszótereken és ezek ötven méteres körzetében. A helyszíni bírság 3 ezer forintól 20 ezer forintig terjedhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átverés volt a hétfői győri késelés

Át akarta verni a rendőrséget az a 15 éves győrsági fiú aki azt állította, hogy hétfő reggel… Tovább olvasom