Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Táblavadászatot hirdettek a Heves megyei rendőrök

Táblavadászatot hirdettek a Heves megyei rendőrök. A kint felejtett, indokolatlanul kihelyezett vagy megtévesztő KRESZ-táblákat szeretnék felkutatni az autósok segítségével.
A táblákról fényképet kell készíteni, amit a rendőrségre kell elküldeni. A hibás táblákat leszereltetik, a táblavadászokat pedig megjutalmazzák.

A kint felejtett, indokolatlanul kihelyezett vagy megtévesztő KRESZ-táblák felkutatására indítottak akciót a Heves megyei rendőrök, táblavadászat néven. Arra kérik az autósokat jelezzék nekik, ha valahol ilyen táblával találkoznak.

Meggyesfalvi Tamás alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: A táblavadászattal az a céljuk, hogy KRESZ szabályaival ellentétes, illetve felesleges közúti jelzőtáblákat az atósok segítségével felkutassák. Sokszor ugyanis az a vád éri a rendőröket, hogy olyan táblákhoz helyezik ki a traffipaxot, ahol nem indokolt a megengedettnél alacsonyabb sebesség. Éppen ezért most az autósokkal közösen szeretnék felmérni, hogy hol vannak hibásan kihelyezett táblák, amelyekről az autósoknak fényképet kell készíteniük, a fényképeket pedig be kell küldeni a rendőrségre e-mailen vagy levélben.

December 20.-áig várják a fényképeket. A kifogásolt táblákat a közútkezelő szakembereivel felülvizsgálják majd, és adott esetben leszereltetik azokat. A táblavadászokat pedig megjutalmazzák. A fényképek beküldői közül 10-en ajándékcsomagot kapnak, a fődíj egy ingyenes, csúszós pályás vezetéstechnikai okatatás.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2008. november 19. 07:03
    „Remek példa arra, hogy hogyan kell egy egymondatos hírből - jó sok ismétléssel - egy kicsit nagyobbat kerekíteni.”
  • 1. netuddki 2008. november 19. 05:41
    „Ajánlom a Csongrád megyei rendőri vezetők figyelmébe az ötletet.Szerintem jutalom nélkül is siker lenne.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő lehet a Legfelsőbb Bíróság következő elnöke

A Győri Ítélőtábla elnökét Havasiné Orbán Máriát jelöli a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöki posztjára… Tovább olvasom