Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Tábornokok vitája

Gergényi Péter szerint a tévészékház elleni támadásról szóló jelentés elfogult. Ezt a jelentés készítője cáfolja. Bene László országos főkapitány szerint is elfogulatlan volt a vizsgálóbizottság.
Az országos rendőrfőkapitány szerint „kifogástalan a kapcsolat” a vezető rendőrtábornokok között. Bene Lászlót egy televíziós műsorban szembesítették Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak az MTV ostromáról készített rendőrségi jelentésre adott írásbeli véleményével, amelyben a budapesti rendőrfőkapitány azt állítja, a jelentés nem lehetett objektív, mert Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány, a bizottság vezetője az ő posztjára pályázik. A tízoldalas válaszban Gergényi Péter érdemben vitatkozik a rendőrségi jelentéssel és kategorikusan visszautasít minden, a bizottság által megfogalmazott vádat.
Bene László kijelentette: az öt főből – három rendőrtábornokból és két külső szakértőből – álló bizottság elfogulatlan volt. Hangsúlyozta: „nagyon sajnálja”, hogy a vizsgálóbizottság jelentését személyi találgatásokra használják. Bene László úgy fogalmazott: szakmai kérdésekben természetes, hogy előfordulnak nézetkülönbségek, de ő maga, valamint a két másik tábornok hosszú ideje kiválóan dolgozik együtt. Az országos rendőrfőkapitány megismételte: „Bár a budapesti főkapitány követett el hibákat, de a történtek az alkalmasságát nem kérdőjelezik meg.”
Gergényi megjegyzésére reagálva Ignácz István dandártábornok közleményében leszögezi, a vizsgálatban foglaltak kizárólag tényeken alapulnak és a hibák, hiányosságok feltárására, nem pedig egyes személyek felelősségének megállapítására irányultak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Globex-kár jogilag megtérült

A Globex által Sopronnak okozott kár jogilag, dokumentálhatóan megtérült – állítja dr. Szalma… Tovább olvasom