Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Tabu helyett téma a marcalvárosi Táltos Park

Ne legyen tabutéma! – fogalmazott múlt heti cikkünkben Révi Zsolt városi főépítész, amikor a vízpartok rendezése kapcsán újra felmerült a Holt-Marcal és a kiserdő jövője. Horváth László önkormányzati képviselő örömmel nyugtázta, hogy a város már nem akarja beépíteni a területet, amelyre Táltos Parkot álmodott.
– Több mint elképzelés – magyarázta Horváth László, Marcalváros II. önkormányzati képviselője, amikor arról kérdeztük, történt-e látványos előrelépés a Holt-Marcal és környéke terveiben, melynek körvonalairól néhány hónapja beszámoltunk. – A Komszol kézbe vette a területet, idén lebontják a romos épületeket, elszállítják a törmeléket, megtisztítják a növényzetet – mondta.
A Régi Pápai út, a Pándzsa és a Holt-Marcal ölelte terület a nádas nélkül mintegy 10 hektár, kezelője jövő évtől a győri állatkert. Vezetője, dr. Andréka György és a képviselő az értékes állatvilágra építve aktív szabadidőparkot tervezett, melyet el is neveztek Táltos Parknak. Az ország északkeleti csücskében látható kisrozvágyi mintájára honfoglalás kori falu elevenedne meg a lakótelep árnyékában. Ízelítő a látványosságokból: jurták, veremházak, régi mesterségek, kemencés lepénysütés, ősi magyar állatok felvonultatása, simogató, lovaglás, szekerezés, régi népi játékok, íjászat, csikósbemutató, a környék régészeti leleteinek minimúzeuma. Vagyis egy olyan hely, ahol a városba látogatókat szívesen látják, s melyet az itt élők gyorsan megkedvelhetnek.
A terv egyelőre papíron létezik, olyannyira, hogy még pontos költségvetése sincs. Horváth László a Tüzép-telep bérleti díjára, pályázatokra, reklámbevételre, az önkormányzat, vállalkozók és lelkes magánszemélyek támogatására számít. Amire pedig mielőbb szükség van, az sok-sok újabb ötlet és biztatás, amelyhez a képviselő közzéteszi telefonszámát: 20/8011-962.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom