Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Tagságot ajánlott az IMF Koszovónak

Tagságot ajánlott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a függetlenségét alig több mint egy évvel ezelőtt kikiáltott Koszovónak.
A pénteki bejelentés szerint az egykori szerb tartomány lesz a nemzetközi pénzügyi szervezet 186. tagja, amennyiben az ország képviselői aláírják a csatlakozási szerződést.

Koszovó 2008. február 17-én nyilvánította ki függetlenségét Szerbiától, és még júliusban kérte felvételét a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tagjai közé. Az államot eddig a világ 58 országa ismerte el függetlenként, közte az Egyesült Államok és az Európai Unió nagy része, így Magyarország is. Elutasítja azonban a nagyrészt albán lakosú Koszovó önálló államiságát - mások mellett - Szerbia és Oroszország is.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. május 10. 11:21
  „:)))))) Nagyon helyes :)”
 • 3. dodó 2009. május 09. 22:06
  „Szegény Koszovó! Őt is utoléri a a jó IMF!”
 • 2. Zejko 2009. május 09. 15:10
  „Modern hadviseles.”
 • 1. comet 2009. május 09. 14:38
  „az IMF az utóbbi időben reformokon megy át, de lényegét tekintve még mindig a mögötte álló amerikai és nemzetközi nagyvállalatok és bankok érdekeit szolgállja. Stratégiája az ország hitelekkel történő sarokba szorítása, majd a gazdasági függőség biztosította kizsákmányolása. Magyarország esete jól szemlélteti ezt: az IMF megjelenésétől az ország tartozása megtízszereződött, a magyar vállalatok eltűntek, és csak egy szűkebb kiváltságos réteg járt jól akik síbolásaik eredményét az IMF által szorgalmazott liberalizácó keretében kimenthették az országból. Dél-amerikában és Afrikában már sok országot tett tönkre az IMF. Európában még el tudják adni magukat.
  http://www.politaktika.hu/hirek/korszellem_magyarorszagon”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma van Európa napja

Ma rendezik kontinensszerte, így Magyarországon is az Európa-napot. Tovább olvasom