Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Tagtoborzó az üzletekben

Több mint százzal gyarapodott a kereskedelemben dolgozók szakszervezetének megyénkbeli létszáma az érdekvédők akciójának eredményeként. Főként a nemzetközi üzletláncok egységeiben jártak sikerrel.
A munkavállalói érdekvédelem ereje igazán csak akkor növelhető, ha a szakszervezet soraiba minél többen állnak be. Ezért szervezett márciustól júniusig országos tagtoborzó akciót a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Megyénkben így az 1600-at elérő taglétszám több mint százzal gyarapodott. Potyondi Antal, a KASZ megyei titkára elmondta: főképpen a multinacionális vállalatokhoz tartozó egységeknél jártak sikerrel tájékoztatói. Az érdekvédőknek jelentős szerepük van ezekben az üzletláncokban a megfelelő munkakörülmények kiharcolásakor. Ám a kisebb boltokban is védtelenek a dolgozók, ha nem tartoznak a szakszervezethez. Erre – úgy véli – egyre többen ráébrednek.

Megyénkben csak egy multinál nincs a KASZ-nak tagcsoportja, de a szervezése ott is folyamatban van. Ez az elmúlt évek küzdelmének eredménye, ahogy az is, hogy a megyei titkárt ma már fogadják a bevásárlóközpontok vezetői, és helyet, lehetőséget biztosítanak arra, hogy a dolgozókkal találkozhasson. Hogyan győzi meg az alkalmazottakat a csatlakozás előnyeiről? A szakszervezeti tagok egyedi munkajogi esetekben segítséget kapnak. Olyan ügyekben, melyekről ők nem mernek főnökükkel beszélni, szakértő képviseli érdeküket. Potyondi Antal egyébként így már több, a dolgozóknak hátrányos, szabálytalan eljárás megszüntetését érte el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a fertődi Eszterházy-kastélyt

Hétfőn megkezdődik a hazai műemlékvédelem idei legnagyobb beruházása, a fertődi Esterházy-kastély… Tovább olvasom