Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tájékoztató fiatal gazdáknak

Ez évtől a már tevékenykedő fiatal gazdálkodó többlettámogatást kaphat növénytermesztés és kertészet korszerűsítése, állattartó telepek korszerűsítése, növénytermesztésben, kertészetben és állattenyésztésben alkalmazott önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzése, ültetvénytelepítés esetén.
A többlettámogatás igénylésének feltétele, hogy az adott gazdálkodó regisztráltassa magát, mint fiatal mezőgazdasági termelő. A regisztrációt a hatályos jogszabályi rendelkezés szerint 2007. augusztus 15-ig lehet kérni. A sikeres regisztráció 2008. december 31-ig feljogosítja a 40 év alatti gazdálkodót 10% többlettámogatás igénylésére egyes intézkedéseknél, így például az augusztusban meghirdetésre kerülő állattartótelep-korszerűsítés támogatásánál is. Aki elmulasztja a regisztrációt, az elesik ettől a lehetőségtől.

E lehetőség megismertetésére szervez előadást a Fiatal Gazda Klub augusztus 7-én délután 2 órától Kónyban, a Rákóczi utcai faluházban. A programban szó lesz a fiatal gazdák külföldi tapasztalatszerzését segítő gyakornoki programokról, kiutazási lehetőségekről, a többlettámogatás igényléséhez szükséges fiatal mezőgazdasági termelői minőség megszerzésével kapcsolatos tudnivalókról. A szervezők a részvételi szándékot kérik lehetőség szerint előzetesen jelezni a Dél-alföldi Regionális

Fiatal Gazda Irodában Viola Zitánál. Telefon: 06-63/364-031, e-mail: delalfold@agyra.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem gyújtogatás okozta a szlovákiai romatelep tüzét

Két eltűntet továbbra is keresnek a szlovákiai Kiszucaújehelyen, ahol az ország történetének egyik… Tovább olvasom