Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tájékoztató nap az önkormányzati hitelekről

Szakmai napot rendezett a megyei települések polgármesterei, jegyzői számára kedden az OTP Bank Rt., a megyei közigazgatási hivatal és a megyei területi államháztartási hivatal. A városháza dísztermében tartott rendezvényen áttételesen végig a pénz körül forgott a szó.
Dr. Gresa István ügyvezető igazgató, az OTP Bank Rt. Nyugat-dunántúli Régió Győr nevében arról beszélt, milyen hitelforrások állnak majd az önkormányzatok rendelkezésére. Sokféle hitelt vehetnek igénybe az önkormányzatok a számlavezető banktól, kérdés, hogy lesz-e szabad fejlesztési forrásuk.

Az önkormányzati alakuló ülések tapasztalatai-ról dr. Németh Éva, a megyei közigazgatási hivatal vezetője számolt be, míg a jövő évi költségvetési irányelveket Gurnik Ágnes, a pénzügyi tárca főosztályvezetője ismertette a rendezvényre meghívott vendégekkel.
A hallottakat Soós Lajos, Nyúl polgármestere úgy értelmezte, hogy a jövő évi költségvetést tekintve még nagyon nagy a bizonytalanság. Sok minden függ attól, hogy az Országházban hogyan, milyen módosításokkal fogadják el a költségvetési törvényt a honatyák.
Egyelőre csak a nehézségek látszanak, hogy azok mennyire kemények, akkor derül ki az önkormányzatok számára, amikor a maguk költségvetését készítik. Amennyire a gazdasági környezet ma látszik, nemigen van okuk az önkormányzatoknak optimizmusra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csökkentette az alapkamatot az MNB

A Monetáris Tanács nem változtatta meg a jegybanki alapkamat 9 százalékos mértékét hétfői ülésén. Tovább olvasom